Pijl voor zijn maatschappelijke inzet verrast met Koninklijke onderscheiding

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Nietsvermoedend was Laurien Pijl met zijn echtgenote op vrijdag 5 juli 2019 als genodigde aanwezig bij de heropening van het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt. Plotseling kreeg de toespraak van burgemeester Bram van Hemmen (CDA) een andere wending. Zijn woorden eindigden met: ‘Het heeft zijne Koninklijke Hoogheid koning Willem Alexander behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

De heropening van het Sliedrechts Museum had voor Laurien Pijl iets bijzonders in petto. Hij kreeg van burgemeester Bram van Hemmen een Koninklijke onderscheiding. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Laurien Pijl heeft de afgelopen 27 jaar veel betekend voor het Sliedrechts Museum. Hij was van 1992 tot 1996 penningmeester van de Stichting Sliedrechts Museum. Sinds 1996 tot op heden is hij penningmeester van de Stichting Vrienden van het Sliedrechts Museum.

Meer
Ook op andere gebieden heeft Pijl zich verdienstelijk gemaakt voor Sliedrecht. Hij was van 1990 tot 1995 penningmeester van de Stichting Theater De Bonkelaar te Sliedrecht. Van 1992 tot 2001 was hij penningmeester van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen. Daarnaast was hij van 1993 tot 2014 penningmeester van de Sociëteit Ken U Zelven.

1 gedachte over “Pijl voor zijn maatschappelijke inzet verrast met Koninklijke onderscheiding”

  1. Laurien, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.
    Als ik alles zo overziet, dan zijn/waren de “centjes” bij jou in goede handen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld