Tien jaar Kids & Koffie samen gevierd in bibliotheek

SLIEDRECHT – Al tien jaar zijn ouders en/of verzorgers met kinderen tot 4 jaar welkom bij Kids & Koffie. Een inloopochtend, iedere maandag, waar ontmoeting, verbinding en delen mogelijk wordt gemaakt. Maandagmorgen 7 november 2022 is stilgestaan bij het 10-jarig bestaan tijdens een gezellige meeting in bibliotheek Aanzet aan de Scheldelaan. 

Ouders, verzorgers en oppassen waren welkom met kinderen tot 4 jaar om het gezamenlijk te vieren. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

Namens de gemeente Sliedrecht bracht wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van Sociaal maandagmorgen een bos bloemen. Naast ontmoeting en onderling delen is er bij Kids en Koffie vermaak voor de kinderen. Denk daarbij aan voorlezen, knutselen en themaochtenden. Tijdens reguliere bijeenkomsten zijn er verschillende activiteiten en themabijeenkomsten. De toegang is altijd gratis en aanmelden is niet nodig.

Tekst gaat verder onder foto.

Sinds september van dit jaar vinden de bijeenkomsten plaats in Bibliotheek AanZet. Tijdens het jubileum vonden nieuwe en bekenden de weg naar Kids & Koffie. Op deze feestelijke dag waren er verschillende activiteiten voor de kinderen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht)

Voorziet in behoefte
Het initiatief is tien jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte een laagdrempelige plek te bieden waar ouders elkaar ontmoeten en onderling kunnen delen. Een moeder vertelt dat het voor haar een plek is waar ze nieuwe mensen kan ontmoeten, gelijkgestemden. “Hier kan ik iets voor een ander betekenen en de taal beter leren. Zelf heb ik 7 kinderen die nu allemaal naar school zijn. Het is fijn om tijd te hebben en op deze manier een bijdrage te kunnen leveren”, reageert een vrijwilliger.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld