Thuiszorg bij Alzheimer: ‘Ondersteunende thuiszorg regelen in Sliedrecht’

SLIEDRECHT – Mantelzorgers besteden veel tijd en liefde aan het verzorgen van hun naasten, zodat de hulpbehoevende de juiste zorg krijgt. Wanneer uw naaste de ziekte van Alzheimer heeft, kan deze zorg steeds intensiever worden.

Als u merkt dat uw eigen gezondheid achteruit gaan, is het belangrijk om op tijd hulp in te schakelen. Zo voorkomt u overbelasting en verkleint u de kans dat u voor langere tijd uw zorgtaken neerleggen. Zuster Jansen kan u ondersteunen en laat zien hoe u hulp kunt aanvragen in Sliedrecht.

Het (h)erkennen van overbelasting
Overbelasting kan zich in verschillende symptomen uiten. Dit kunnen lichamelijke kwalen zijn, zoals buik- of hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid. Ook psychische klachten kunnen een teken zijn overbelasting, zoals slapeloosheid, angstigheid of verwaarlozen van de eigen gezondheid.

Herkent u verscheidene klachten en vermoedt u dat u oververmoeid bent? Erken dan ook de situatie waar u zich in bevindt. Door te accepteren dat u de zorg van uw naaste (tijdelijke) niet meer alleen kunt dragen, kunt u op tijd hulp inschakelen. Zo helpt u niet alleen uzelf maar ook de hulpbehoevende met het krijgen van goede zorgondersteuning.

Hoe vraag ik ondersteuning aan?
Woont u naaste met Alzheimer in Sliedrecht-Centrum en merkt u dat u de zorg niet meer alleen kan dragen? Geef het op tijd aan en vraag vakkundige zorghulp aan. Zuster Jansen helpt u graag door ondersteunende zorg te bieden aan uw naaste en zo uw zorgtaken te verlichten.

Wanneer u contact met ons op neemt, bespreekt u samen met een zorgcoördinator welke zorg de hulpbehoevende nodig heeft. U kunt zelf precies aangeven waarin uw ondersteuning nodig heeft van onze organisatie, bijvoorbeeld bij de nachtzorg van uw naaste, wanneer hij of zij moeilijk de nacht door komt. Ook kunt u dagzorg inschakelen en geheel naar eigen wens opbouwen, van 5-uurs tot 24-uurs zorg. Doordat wij niet met wachtlijsten werken, kunt u meteen bij ons terecht.

Tijdens het intakegesprek komt het vaste zorgteam bij u thuis in Sliedrecht om samen met uw naaste kennis te maken. Het zorgteam bestaat uit maximaal 5 personen, zodat de zorgbehoevende met Alzheimer steeds dezelfde gezichten ziet, wat rust en vertrouwen geeft. Ook kunt u in dit gesprek nog eens de specifieke zorgbehoefte bespreken.

Kostenplaatje
De particuliere thuiszorg die Zuster Jansen biedt, is niet kosteloos. Daarentegen kunt u de zorg voor uw naaste wel invullen zoals u het voor ogen ziet. Zo krijgt uw naaste met Alzheimer de juiste ondersteuning en kunt u met een  gerust hart werken aan uw herstel. Ook zijn er meerdere manieren om een deel van de kosten te financieren.  Bijvoorbeeld uit het persoonsgebonden budget (PGB) van de hulpbehoevende of via een vergoeding vanuit de Wet langdurige Zorg (Wlz), wanneer uw naaste langdurig ziek is of zware zorg nodig heeft. Onze medewerkers helpen u  graag om samen uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.

Bent u op zoek naar ondersteuning voor de zorg van uw naaste met Alzheimer en wilt u meer informatie over particuliere thuiszorg in Sliedrecht? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers of raadpleeg onze website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld