Creatieve workshop voor kinderen met faalangst bij CHAYA Zorgverlening

SLIEDRECHT – CHAYA Zorgverlening geeft creatieve groeiworkshops voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van geestelijk groeien en ontwikkelen. Woensdag 10 november 2021 is er van 13.30 – 15.30 uur een workshop in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1, voor kinderen met faalangst met als thema ‘Negatieve gedachten ombuigen’.

Er kunnen steeds maximaal zes kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar deelnemen aan een groeiworkshop. Opgave kan via de website onder het menu ‘Creatieve therapie’. Daarbij is het mogelijk om voor één of voor meerdere workshops aan te melden. (Foto CHAYA Zorgverlening)

Linette Trapman van CHAYA Zorgverlening heeft als missie om kinderen te leren inzicht in zichzelf te krijgen. Op deze manier kunnen ze opgroeien tot zelfstandige en krachtige persoonlijkheden. “Het is belangrijk om kinderen handvatten te geven als ze moeilijk nee kunnen zeggen, als ze gauw ergens over in zitten, als ze weinig zelfvertrouwen hebben, als ze niet goed voor zichzelf opkomen en als ze altijd bezig zijn om het anderen naar de zin te maken en zichzelf daarbij wegcijferen. Als deze kinderen hierin niet gecoacht worden, groeien ze op tot lieve, gevoelige maar onzekere volwassenen met kans op burn-out en depressie,” aldus Trapman.

Ombuigen gedachten
CHAYA Zorgverlening heeft workshops ontwikkelt die laagdrempelig zijn en in het teken staan van creatief bezig zijn en groeien. Woensdag 10 november is de workshop gericht op kinderen met faalangst. “Deze kinderen bekijken de dingen vaak van de negatieve kant”, geeft Trapman aan. “Ze doen uitspraken als: “Het is toch niet leuk”, “Het lukt nooit”, “Ik kan het niet. Tijdens deze groeiworkshop leren ze hoe ze negatieve gedachten om kunnen buigen naar positieve gedachten. Van “Ik kan het niet” naar “Ik vind het moeilijk maar ik ga het tóch proberen”. Met elkaar zetten we helpende gedachten op papier en versieren een steen die we in onze zak mee kunnen nemen als iets moeilijk is en die ons herinnert aan het hebben van positieve gedachten”.

Deelname
De kosten bedragen € 30,- p.p. per workshop en aanmelden kan hier online. Dit is inclusief begeleiding, gebruik van materialen, drinken en wat lekkers. Na afloop gaat er informatie met tips en handvatten over het thema mee om thuis verder over door te kunnen praten en is er voor ouders/verzorgers gelegenheid om kosteloos contact op te nemen bij vragen. Meer informatie via: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld