Tennisvereniging SLTC kijkt graag terug, maar nog liever vooruit

SLIEDRECHT – Het doel van de Sliedrechtse Lawn Tennisclub (SLTC) is om in 2020 een stabiele vereniging te worden met een lichte groei van mensen, die ‘de gezelligheid opzoeken en openstaan voor een partij tennis op de voor de vereniging bekende avonden’. Voorzitter Wiek van Gelder kijkt terug op een jaar van verdriet en succes.

SLTC heeft een eigen padelbaan. Padel wordt gespeeld in een ruimte van gedeeltelijk glas en gaas van tien bij 20 meter. Het is een snelle en dynamische sport die makkelijker te leren is dan tennis. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Een succes voor SLTC is de padelbaan die begin april 2019 werd geopend op het complex aan de Sportlaan. Het spel op de baan trok nieuwe leden aan, die SLTC goed kan gebruiken. Van Gelder: “Er was een clinic bij de opening, waar de spelregels en basisprincipes van het spel werden toegelicht. Tevens was er de mogelijkheid om beach-tennis en natuurlijk het traditionele tennis op gravel te beoefenen.” SLTC is de eerste en enige vereniging in de Alblasserwaard met een Padelbaan, die in 2018 is aangelegd. “De nieuwe, snelst groeiende racketsport in Nederland kan je ook in Sliedrecht spelen. Padel, de sport die de beste elementen van tennis, squash, beach-tennis combineert. Maar Padel is Padel, een funsport met zijn eigen speciale vaardigheden die eenvoudiger aan te leren zijn dan u zou verwachten”, legt Van Gelder uit.

Verdriet
SLTC nam afscheid van oud-voorzitter Lucien Spek, die na een lang ziekbed veel te jong is overleden. Van Gelder: “Lucien heeft de laatste jaren met tomeloze energie de gesprekken gevoerd met gemeente Sliedrecht over de toekomst van deze tennisvereniging, waarbij ook zijn rol als ambassadeur van deze vereniging hem veel waardering heeft opgeleverd. De meesten van ons kenden hem als iemand die altijd de helpende hand wilde uitsteken als het ging om het organiseren van activiteiten, het spelen van de voor- en najaarscompetitie en degene die zich enorm heeft ingezet voor de verhuizing van de vereniging naar Benedenveer, hetgeen op trieste wijze uiteindelijk niet is doorgegaan. Iemand die altijd dacht in oplossingen en nooit in problemen.”

Successen
Waren er nog successen bij SLTC? Ja, zeker! De vereniging pakte dit jaar uit met een nieuwjaarstoernooi, georganiseerd door twee leden. “Het was opnieuw een succes en uit de winterslaap ontwaakten vele leden die een balletje begin januari in Zwijndrecht sloegen. Afsluitend met een bittergarnituur en een lekker herfst biertje. Diverse kleine toernooien zijn er georganiseerd,  waaronder een seniorentoernooi. Ook hier zie je dat tennis een sport is die op alle leeftijden wordt beoefend met een de intentie om toch de partij te willen winnen. Ook heeft SLTC een kampioensteam gehuldigd. In de vrijdagavond herfstcompetitie is het eerste mix team ongeslagen als eerste uit de bus gekomen. Trots dat dit na vele jaren weer gelukt is.”

Interesse
Ook zin om te tennissen? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] en meld je aan als lid. Ook ondernemers die de vereniging een warm hart toedragen in het nieuwe jaar zijn welkom. Meer informatie lees je hier online

Plaats een reactie

*=Verplicht veld