Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Voeding bij dementie’ thema op avond Alzheimer Café

SLIEDRECHT – Tijdens het Alzheimer Café maandag 6 januari 2020 is het thema ‘Voeding bij dementie’. Spreker is Heidi Schaffels, diëtiste bij de Rivas Zorggroep. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en wordt gehouden in grand-café De Biesbosch, Kerkbuurt 200. Entree is gratis.

Bij dementie kunnen zich problemen voordoen, die invloed hebben op eten en drinken. Over welke problemen hebben we het dan? Wat ligt daaraan ten grondslag? Hoe kan je als je zelf dementie hebt, toch zo prettig mogelijk eten en drinken? Hoe kan je als naaste iemand met dementie helpen? Je krijgt op alle vragen antwoord. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en vrienden, maar ook voor vrijwilligers, professionals en andere belangstellenden. Elke eerste maandagavond van de maand is er een ander thema met als doel een ieder te informeren over (de vormen van) dementie, de gevolgen ervan voor patiënt en diens naaste, het omgaan met de ziekte en praktische handreikingen. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen. Aan het eind van de avond is er een collecte voor de kosten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld