Talentvolle selectie Merwede/Multiplaat stunt in sporthal De Stoep

SLIEDRECHT – Korfbalvereniging Merwede/Multiplaat begon zaterdag 11 november 2023 met de de zaalcompetitie 2023/2024. Met tegenstander Kinderdijk kwam direct één van de topfavorieten naar sporthal De Stoep. Een mooie derby, waar de vonken vanaf spatten met enorm veel strijd en passie tot aan en soms over het randje.

Kinderdijk is op het veld gepromoveerd naar de hoofdklasse en een zeer ervaren ploeg. Daartegenover stond het jonge team van trainer Edwin Jansen en zijn staf, met vrijwel alleen talenten uit de eigen jeugd in de basis. (Foto Merwede/Multiplaat)

De gasten uit Alblasserdam scoorden de eerste goal en namen het heft in handen. Met name door twee zeer goed spelende dames, die moeilijk te stoppen waren, was het zaak om wel in de wedstrijd te blijven en het gat niet te groot te laten worden. Het kostte alle moeite om bij te blijven maar na de 6-10 achterstand en wat belangrijke omzettingen kreeg de Multiplaat brigade de wedstrijd iets meer in evenwicht. Na de 9-12 voor het eerst de voorsprong bij 13-12. Bij 13-14 scoorden de rood witten in de laatste seconde voor rust nog de gelijkmaker en was het even op adem komen. In de rust werd goed bespreken wat anders moest, vooral tegen de dames van Kinderdijk.

Belangrijke strafworp
Na de rust was de eerste goal voor de gasten maar dit keer kon Kinderdijk niet weglopen. Bij 15-17 trok Merwede/Multiplaat de wedstrijd steviger naar zich toe. En bij de stand 19-19 was het invaller Jelle Wienk die met twee goals het eerste verschil voor het jonge team maakte. Een spannende laatste vijf minuten braken aan, waarin na de 21-20 in een inmiddels kolkende sporthal de Stoep een belangrijke strafworp tot de 22-20 leidde. Om vervolgens in de volgende aanval de genadeklap te geven, 23-20 en nu kon het niet meer mis gaan. Na de 23-21 werd er op een vreemde manier voor tijdrekken gefloten, waardoor zelfs elf seconden voor tijd nog de 23-22 eindstand op het scorebord kwam, maar deze laatste seconden werden goed uitgespeeld.

Droomstart
Bij het laatste fluitsignaal ging het rood witte gedeelte van het publiek in sporthal De Stoep uit zijn dak en kon het feestje beginnen. Een zwaarbevochten overwinning behaald met een selectie die vandaag weer als één hecht collectief functioneerde. Een droomstart van het zaalseizoen in een werkelijke heerlijke entourage en sfeer!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld