DWF behaalt mooie resultaten in Nationale Zwemcompetitie

GORINCHEM/SLIEDRECHT – Het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie is zaterdag 11 november 2023 gezwommen in het Caribabad in Gorinchem. Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) stond met een kleine ploeg langs het bad, waardoor de aanwezige zwemmers meer moesten zwemmen. In totaal zijn er dertien persoonlijke records (PR) en twee medailles behaald.

De estafetteploeg wordt hier aangemoedigd om een goede prestatie neer te zetten. (Foto DWF)

De wedstrijd begon met de 4x50m vrije slag estafette. Dena Ambachtsheer, Chantal Voorsluijs, Lynn Vermeulen en Anne-Lotte de Vreede zwommen net buiten de prijzen. Daarna stonden de individuele afstanden op het programma.

Snelle tijd
Kenji Bor, Anne-Lotte de Vreede, Danique en Chantal Voorsluijs zwommen de 400m vrije slag. Kenji Bor zwom vorige week al een grote PR op deze afstand, maar verbeterde dit weekend weer zijn tijd met ruim zeven seconden. Hij zwom de grootste PR deze wedstrijd. Voor Anne-Lotte, Danique en Chantal was dit de eerste keer. Anne-Lotte zwom een tijd snelle van 6:33.66, Danique zwom een mooie tijd van 7:11.79 en Chantal zwom een mooie tijd van 6:58.05. Voor Chantal was dit nog niet genoeg deze wedstrijd. Later in de wedstrijd verscheen ze aan het startblok voor de 100m vlinderslag. Ze zwom een PR van drie seconden. Haar zus Sharon Voorsluijs verbeterde ook haar tijd op de 100m vlinderslag met dertig honderdsten.

Met trots terugkijken
Thijs Militie verscheen twee keer aan de start voor de 200m vrije slag en de 100m vlinderslag. Op de 200m vrije slag opende Thijs snel. Hij wist zijn snelheid constant te houden en verbeterde zijn tijd met vier seconden. De 100m vlinderslag zwom hij een PR van een halve seconden. Sanne Nederveen kan met trots terugkijken naar de wedstrijd. Ze begon de wedstrijd met de 200m wisselslag, hier behaalde ze een zilveren medaille. Later in de wedstrijd zwom ze nog de 100m vlinderslag en behaalde haar tweede zilveren medaille.

Persoonlijke records
Verder zijn er nog PR’s gezwommen door Dena Ambachtsheer (2x), Nienke van Cuijlenburg (3x), Puck Hogendoorn (1x) en Lynn Vermeulen (2x). Volgende week zaterdag wordt het tweede deel van het Minioren Circuit gezwommen in Rozenburg. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

1 gedachte over “DWF behaalt mooie resultaten in Nationale Zwemcompetitie”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld