Tachtig renners toerrit vol goede moed vertrokken richting Spa

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de vroege ochtend van vrijdag 13 september 2019 zijn tachtig fanatieke wielrenners in twee touringcars met aanhanger vertrokken naar België. Zij nemen deel aan de tweedaagse toerrit Spa-Sliedrecht. Vertrokken werd vanaf het verzamelpunt bij Profile Kramer aan de Oosterbrugstraat.
 
De racefietsen worden – technisch in optima forma – ingeladen in de aanhanger achter de touringcar. Onder de deelnemers ook ongeveer vijf dames, die hun mannetje staan. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De deelnemers komen rond 11.30 uur aan in Spa, waarna de fietsen worden uitgeladen. De renners zijn ingedeeld in vier groepen. Dit heeft te maken met de snelheid, waarmee wordt gereden en het traject, dat wordt gekozen. Er is een wat vlakkere route en een meer ‘bergachtige’ route. Er is een groep van veertien wielrenners die gelijk flink ‘van kiet gaan’.
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Politie
De renners komen – na een aantal tussenstops – rond het avonduur aan bij Sporthotel Fitland in Sittard, het eindpunt van de eerste dag. Zaterdagochtend 14 september 2019 wordt omstreeks 08.00 uur koers gezet richting Sliedrecht, waar de aankomst tussen 18.30 en 19.00 wordt verwacht. De organisatie hoopt dat veel Sliedrechters zich langs de Rivierdijk opstellen om de renners aan te moedigen voor de laatste meters richting het eindpunt, bij Profile Kramer aan de Oosterbrugstraat. Ook hoopt de organisatie dat de politie rond het tijdstip van aankomst aanwezig is om het verkeer in goede banen te leiden. In de loop van de jaren is deze toerrit uitgegroeid tot een evenement van formaat.
 
 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld