Collectiestuk van Nationaal Baggermuseum wordt in volle glorie hersteld

SLIEDRECHT – Een uniek collectiestuk van het Nationaal Baggermuseum wordt in ere hersteld. Het gaat om de vlag van de Maatschappij tot Uitvoering Zuiderzeewerken (MUZ), die in 1926 werd opgericht voor de bouw van de Afsluitdijk. De MUZ vlag wordt net als de Afsluitdijk future proof gerestaureerd met sponsoring van  Van Oord.

De MUZ-vlag was dinsdag 10 september 2019 prominent onderdeel van de opening van de  expositie Afsluitdijk: ‘We built it and we make it future proof’, die op het hoofdkantoor van  internationale waterbouwer Van Oord staat. De komende jaren verricht Van Oord  herstelwerkzaamheden aan de Afsluitdijk, de expositie is ter gelegenheid van dit grootschalige  project. (Foto Ton de Bruin Fotografie)

Dat betekent dat dit bijzondere item nog lang onderdeel uitmaakt van het Nederlandse waterbouw erfgoed. Lid van het dagelijks bestuur van het Nationaal Baggermuseum Bert Kips was aanwezig bij de opening. Hij zegt: “Het is een sprekende vlag, een bijzonder object om in onze collectie te hebben. Het Nationaal Baggermuseum vertelt het verhaal van de baggerij en de waterbouw,  en de Afsluitdijk is een iconisch waterbouwkundig werk.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld