Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Informatiedag over elektrische fiets in gebouw van korfbalvereniging

SLIEDRECHT – Veilig Verkeer Nederland organiseert donderdag 19 september 2019 samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Elektrische Fiets Informatiedag. In de ochtend is er een theorieles. De middag bestaat uit een praktijk les. De dag duurt van 10.00 – 15.00 uur en wordt gehouden in et gebouw van SKC Merwede/Multiplaat aan Thorbeckelaan 104. 

Je gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours oefeningen doen. Je leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. (Archiefftoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie aan te rijken over het fietsen met een elektrische fiets.

Eerst theorie en dan praktijkoefeningen
De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken, vooral de bebording rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijg je informatie waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-bike. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen.

Geen kosten en aanmelden
De Elektrische Fiets Informatiedag is gratis. Aanmelden kan tot maandag 16 september 2019. Je komt met je eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en je bent in het bezit van een WA verzekering. Het aanmelden kan bij mevr. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, e-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl of bel naar tel. 0184 – 685 317.  Na aanmelding krijg je een bevestigingsbrief.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld