Anne de Vriesschool verdient SCHOOL op SEEF label

SLIEDRECHT – De Anne de Vriesschool krijgt donderdag 19 september 2019 voor het eerst het  SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel. Dat bericht vrijdag 13 september 2019 de gemeente Sliedrecht. Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer overhandigt om 10.00 uur het felbegeerde label op de locatie Deltalaan 200 en om 11.15 uur is hij op de locatie Menuet 70.

Dit is de Anne de Vriesschool aan de Deltalaan. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Naast de feestelijke uitreiking gaat wethouder Spek met de leerlingen in gesprek over verkeersveiligheid. De activiteit valt in de themaweek (14 – 21 september 2019 – red.) ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers. Doe mee!’, waarin het ROV-ZH en haar partners aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Verkeers- en hulpouders
De jury is positief over de school omdat er een gezamenlijke aanpak met drie schoolcoördinatoren is gerealiseerd en iedere locatie eigen verkeersroutes heeft die gefietst en gewandeld worden. Er wordt naar de middelbare school gefietst. Beide locaties zijn hard op zoek naar verkeers- en hulpouders. De knelpunten worden door de leerlingen en de verkeersouders genoteerd. Daarnaast heeft de werkgroep verkeer direct contact met de gemeente. De jury feliciteert de school met het mooie resultaat. 

Steentje bijdragen
SCHOOL op SEEF is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Sliedrecht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Sliedrecht. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld