Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Tablis Wonen voert groot onderhoud uit in wijk Oude Uitbreiding

SLIEDRECHT – Tientallen woningen in de wijk Oude Uitbreiding zijn door de gemeente Sliedrecht aangemerkt als gemeentelijk monument. Het gaat om 55 huizen in de Trompstraat, Piet Heinstraat, Admiraal de Ruyterstraat en Hugo de Grootstraat. Woningcorporatie Tablis Wonen gaat aan de woningen groot onderhoud uitvoeren, zowel aan de buitenzijde als in de huurwoningen. 

Voor de uitwerking van het onderhoudsplan heeft Tablis Wonen zich laten inspireren door de stijl van de architect die de woningen ontwierp, Aart Nieuwpoort. De huidige architect heeft daarvoor een historisch onderzoek uitgevoerd en dat heeft geleid de onderhoudswerkzaamheden. Deze zijn met de erfgoedcommissie besproken. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Bij alle woningen verwijderen we de bestaande kozijnen, ramen en deuren. De nieuwe kozijnen worden uitgevoerd met een roedeverdeling en voorzien van HR++ glas en bijbehorend hang- en sluitwerk en tochtwering. De slanke kozijnprofielen en de roedeverdeling passen goed bij de historische uitstraling van de woningen.

Historisch
De woningen worden voorzien van spouwisolatie en de dakpannen worden vervangen. Het metselwerk en voegwerk in de gevels van de woningen repareert Tablis Wonen waar het nodig is. De lateien boven de kozijnen worden in kleur hersteld. Alles met het oog voor de historische details en uitstraling van de woningen. Om die reden blijven de schoorstenen van de woningen behouden en worden opgeknapt op de plaatsen waar dat nodig is.

Isolatie en cv-ketel
Ook binnen in de woning worden werkzaamheden verricht, zoals het vervangen van de gaskachel door een cv-ketel en radiatoren, verouderde keukens en douche/toiletruimten worden vervangen en er wordt een mechanische ventilatie geplaatst in de woningen. De betere isolatie en het plaatsen van een cv-installatie en radiatoren zorgen voor comfortabel wonen.

Koken
Ook worden de woningen al voorbereid op een aardgasvrije toekomst door het plaatsen van een aansluiting voor inductie koken. De bewoners kiezen zelf of zij nu nog op gas willen blijven koken of dat zij al voor elektrisch koken gaan.

Modelwoning
Aannemersbedrijf Constructif begint op korte termijn met de werkzaamheden aan de modelwoning. Dit huis is in september 2019 te bekijken door bewoners. Zij worden uitgenodigd om de woning te bekijken, zodat zij definitieve keuzes kunnen bepalen voor het vloer- en wandtegelwerk in toilet en badkamer en voor de frontjes in de keuken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld