Supercup naar Friesland na zinderende finale

DOETINCHEM / SLIEDRECHT – De Supercup is zondag 11 oktober 2015 voorbij gegaan aan de neus van de volleybaldames 1 van Sliedrecht Sport. In finale waren de volleybalster van VC Sneek beter en namen de hoogste prijs mee uit de Achterhoek naar Friesland.

Net als vorig jaar ging de Supercup naar VC Sneek en miste de dames van Sliedrecht Sport de hoge prijs. (Twitterfoto Sliedrecht Sport Volleybal)

Na vijf sets haalden de dames uit Noord-Nederland de prijs binnen. De landskampioen won na een knappe inhaalrace met 3-2 (20-25, 22-25, 25-14, 25-20, 15-12) van Sliedrecht Sport.

Verdediging
In de bekerfinale stond de Friese club ook al tegen Sliedrecht. Toen was de zege voor Sliedrecht na een zinderende vijfsetter. Sliedrecht begon voortvarend, maar tegen het einde van de tweede set herstelde Sneek zich. De verdediging van Sliedrecht was niet goed, waardoor VC Sneek terugkwam van acht punten achterstand tot 22-24, maar net als in de bekerfinale werd ook de tweede set verloren. De dames uit de Friese stad bleven daarna sterk en wonnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld