Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Sunday Sessions met Big Creek Slim uit Denemarken in The Moonshine

SLIEDRECHT – In muziekcafé The Moonshine kan je zondag 15 september 2019 een nieuwe Sunday Session beleven. Te gast is musicus Big Creek Slim uit Denemarken. De deur gaat om 15.00 uur open. Big Creek Slim treedt op vanaf 16.00 uur.

De muziek van Big Creek Slim is sterk verwant aan de beginjaren van de blues in de zuidelijke staten van Amerika. De blanke zanger heeft dan ook een alles behalve blanke stem en lijkt rechtstreeks van de plantage te zijn gekomen. Als een zwarte Amerikaan op de trap van een Juke Joint brengt hij zijn blues incl. de zo kenmerkende slide guitar. 

Hoewel zijn naam velen niet direct iets zal zeggen wordt de Deense Marc Koldkjær Rune door velen  gezien als één van de beste vertolkers van de Mississippi blues. De tegenwoordig in Brazilië woonachtige bluesman is dan ook met name bekend bij het grotere publiek in Denemarken, al verruilde hij het land al in 2008 voor Amerika. Big Creek Slim wordt tijdens deze Sunday Session ondersteund door Steven Troch. Deze meer dan ervaren mondharmonica speler uit Belgie raakte in zijn tienerjaren “besmet” door de blues en ontwikkelde sindsdien zijn geweldige en vooral zeer originele stijl. Als een van Europa’s beste mondharmonica spelers stond Steven Troch al op menig serieus podium en festival waarbij hij ook als zanger bijzonder weet te overtuigen. 

Tekst gaat verder onder video.

Albums
In 2009 en 2012 bracht Big Creek Slim zijn albums “Tumbleweed” en “99½” in eigen beheer uit,  waarvan de laatste voor de Braziliaanse markt. De doorbraak in zijn geboorteland volgde met de release van zijn derde album “Hope for my Soul” op Straight Shooter Records dat wordt genomineerd voor een Danish Music Award voor beste blues album van 2015. Een jaar later mocht hij die award alsnog daadwerkelijk in ontvangst nemen voor zijn vierde album “Keep my Belly Full”, evenals voor zijn vijfde album “Good Mill Blues” uit 2017 welke het eerste deel is van zijn Greasy Chicken Sessions. In dat zelfde jaar volgt ook het tweede deel van deze sessions in de vorm van zijn zesde album “Bad Luck Child”.

Muziek
Als namen als Howlin´Wolf, Charley Patton, Robert Johnson, Son House, Muddy Waters, Jimmy Reed, Lightning Hopkins, Elmore James, Sonny Boy Williamson, John Lee Hooker, Robert Nighthawk, Bukka White, Willie Dixon, Magic Sam, Otis Rush, Blind Willie Johnson, J.B. Hutto, Johnny Shines en Blind Lemon Jefferson je als muziek in de oren klinken is dit een Sunday Session die je absoluut niet mag missen. Onder het genot van een lekker hapje en je favoriete drankje genieten van een meer dan bijzondere bluesmiddag voor- en door liefhebbers.

1 gedachte over “Sunday Sessions met Big Creek Slim uit Denemarken in The Moonshine”

  1. Als blues-liefhebber vind ik dit een mooi – en gelukkig regelmatig terugkerend – initiatief van “The Moonshine”. Mooie, oude originele Blues uit de eerste helft van de vorige eeuw.
    Wordt ook goed weer voorspeld komende zondag, 23 graden en volop zon (vandaar “zondag” :)), dus “eerste uurtje” op het terras buiten, of wil ik nu meteen weer het onderste uit de kan??
    Afijn, ik ben er en kan niet wachten tot het Horecaplein klaar is, volgend jaar!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld