Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Muziekvereniging Crescendo begint met lessen voor jonge kinderen

SLIEDRECHT – Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht start woensdag 18 september 2019 met nieuwe groepen ‘Muziek op Schoot’ en ‘Algemene Muzikale Vorming’ (AMV) Dit zijn leuke en leerzame lessenseries, waarin van jongs af aan spelenderwijs kennis kan worden gemaakt met muziek.

Professionals met een conservatoriumopleiding verzorgen de lessen. (Foto Crescendo)

De lessen Muziek Op Schoot en Algemene Muzikale Vorming worden verzorgd in groepen van maximaal tien kinderen. De groepen worden bewust niet groter gemaakt om voldoende aandacht aan ieder kind te geven. 

Series
In de cursus Muziek op Schoot genieten kinderen van 1 tot 4 jaar en (groot)ouders samen van muziek en muzikale spelletjes. Luistermomenten en schootspelletjes wisselen elkaar af. Al spelend en ontdekkend wordt de muzikale ontwikkeling gestimuleerd in een lessenserie van vier weken. Er zijn vier series per jaar.

Uur les
Tijdens Algemene Muzikale Vorming leren kinderen van 7-10 jaar samen met leeftijdsgenootjes echt muziek maken. Naast blokfluit spelen wordt er gezongen, geklapt en is er minimaal één optreden per jaar. Verder leren de kinderen veel muziekinstrumenten kennen. De kinderen krijgen elke week een uur les. Na afloop van de cursus zijn de jonge muzikantjes vertrouwd met de basisbeginselen van het muziek maken; zoals ritmiek, maatsoorten en andere aanwijzingen in het notenschrift. Meer informatie staat hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld