Statenfractie CDA betreurt verdwijnen van Waterbus-halte Sliedrecht

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Tijdens de behandeling van het definitieve Programma van Eisen voor de nieuwe concessie voor Personenvervoer over Water woensdag 27 november 2019 heeft het CDA in de Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn ongenoegen geuit over het verdwijnen van de verplichte eis voor vervoerders om Sliedrecht te bedienen met de waterbus.

De halte Sliedrecht verdwijnt. Het pleidooi van Michel Rogier om Sliedrecht als verplichte halte op te nemen in het Programma van Eisen voor de nieuwe vervoerder werd door gedeputeerde Baljeu niet overgenomen. (Archieffoto Fenna Kwakernaak / Sliedrecht24)

Het Programma van Eisen werd kort voor behandeling aangeboden aan de Provinciale Staten en het CDA was nogal verrast dat Sliedrecht als halte is komen te vervallen. “Wij hadden vooraf geen signalen met betrekking tot deze beslissing gekregen en ik begrijp de beslissing ook niet”, aldus CDA-Statenlid Michel Rogier, “Er wordt gemeten met een gemiddeld reizigersaantal. Dat zegt niets over de bezettingsgraad tijdens de piekuren in de spits. Met maatwerk zou Sliedrecht op afroep en tijdens piekuren bediend moeten kunnen worden, zodat de waterbus voor forensen met de fiets een aantrekkelijk alternatief blijft voor de auto”, aldus Rogier. Eerder had ook Reizigersoverleg Drechtsteden/Alblasserwaard/Gorinchem zijn bezorgdheid uitgesproken en er op gewezen dat de alternatieve Merwede-Lingelijn tussen Sliedrecht en Dordrecht nu al overvol zit.

13 gedachten over “Statenfractie CDA betreurt verdwijnen van Waterbus-halte Sliedrecht”

 1. Best handig met in het vooruitzicht het groot onderhoud aan de N3, Dordt wordt dan steeds moeilijker te bereuken… weer streep door Sliedrecht…de zoveelste gemiste kans

 2. Jammer dat de waterbus verdwijnt. Elke vakantie in die ik in nederland was, gebruik van gemaakt.
  Het perfekte vervoersmiddel!!

 3. Weer iets wat verdwijnt, wil even naar dordrecht moet je met de bus . En dat is geweldig vooral als je ouder bent Dan kan je eerst naar papendrecht. Lekker makelijk als je regelmatig naar het oogziekenhuis moet. Waar zijn we nou toch mee bezig. Heb je een Ov kaart voor niets . Want de trein en bus kan niet voor gereduceerde prijs.

 4. Sliedrecht, klein in doen. Als ze al niet eens kunnen behouden wat er al is waar gaat het dan heen… flink de bagger in in ieder geval. Trieste bedoening daar.

 5. Iedereen die ik lees blijft mild. Twee weken geleden lazen we in het kompas dat de waterbus gered was tot 2021. Het achterwege blijven van aanbesteding liet de gemeente zeggen dat de waterbus in vaart blijft. Sliedrecht heeft ook wijken waar Qbuzz niet komt en waar de waterbus een super vervoermiddel is. Dus laten we ons hard blijven maken voor het vervoer over water en de reiziger blijven behouden waardoor een halte in Sliedrecht blijft bestaan. Maar hoe kunnen we de provincie overtuigen? Ik denk door als politiek geheel achter de waterbus te gaan staan en met goede argumenten de tegenzin omver blazen.

 6. Jan Hendrik de Raad.
  Moet u ook alles lopend doen omdat u geen vervoer heeft.
  Lijn 13 was perfect.
  De overstap halte in Papendrecht staat op een levensgevaarlijke plek.
  Die ook nog eens erg ongezond is.
  Het station is voor ons te ver om te lopen.
  De waterbus dichtbij.
  Dit is echt te zot voor woorden.
  Zo duw je mensen dus de auto in.
  De halte Papendrecht was buiten de spits minder rendabel dan Sliedrecht.
  Maar die blijft wel.

 7. Geen waterbus meer,geen bus rechtstreeks naar het ziekenhuis meer.Tjongejonge,Sliedrecht blijft een gat!Lang leve Qbus ,wat zijn we hier blij mee!

 8. Het wordt steeds lastiger om in Dordt te komen. De bus naar Dordrecht is een lachertje, want de laatste gaat rond 9 uur ‘s morgens en de trein, tja. Met de nieuwe dienstregeling verbeterd er ook al niks in Sliedrecht. Zo zie je maar dat de Qbuzz niet naar de klachten van de reizigers luistert.

 9. Vindt heel erg jammer dat de waterbus verdwijnen. Want als de trein niet rijden tijdens werkzaamheden aan het spoor. Anders raak de trein over vol. De halte moet blijven. Bij sliedrecht

 10. Met bus 10 vanaf het station Wil van Gameren.

  Dit zat er al een tijdje aan te komen naar mijn gevoel.
  Is niet rendabel genoeg.

 11. Er is sinds qbuzz er is, een bus naar dordrecht, en er is natuurlijk een bus naar rotterdam zuidplein, ga vanaf daar aantal haltes met de metro en stap in hartje Rotterdam midden tussen de winkels uit. genoeg alternatieven.

 12. Jammer zeg!wilde juist in januari wanneer de brug dicht gaat met de waterbus naar mn werk gaan. Is het al duidelijk per wanneer?.dacht toen al jammer dat hij niet iets langer vaart want werk tot 18u dus heen met de waterbus dan

 13. Heel erg jammer dat de waterbus verdwijnt. Hoe moet je nu naar de binnenstad van Dordt? Blijkbaar niet belangrijk genoeg

Plaats een reactie

*=Verplicht veld