Start bouw geluidsscherm Baanhoek-West in 2017

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht en Strukton Infratechnieken uit Maarsen hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van een geluidsscherm bij Baanhoek-West. Dat scherm komt ter hoogte van de op- en afrit van Sliedrecht-West langs de A15.

Directielid Henk Spoelstra (Structon) en gemeentesecretaris-directeur Marty Horeman (gemeente Sliedrecht) ondertekenden de overeenkomst voor de bouw van het geluidsscherm. (Foto BPD Ontwikkeling BV Regio Zuid-West)

De werkzaamheden daarvoor beginnen in het voorjaar van 2017. Oplevering van het scherm is voor de zomer van 2017 gepland. Deze ontwikkeling heeft op verschillende vlakken een positief effect op de wijk. 
 
Het nieuwe geluidsscherm is een belangrijke stap in de gehele realisatie van de wijk Baanhoek-West. Het scherm zal niet alleen zorgen voor geluidsvermindering van de snelweg, ook sluit het de wijk zichtbaar af van de snelweg. Het te realiseren geluidsscherm langs de A15 sluit aan op het huidige scherm, dat stopt op de grens Papendrecht – Sliedrecht en het spoorviaduct. Ondanks dat krijgt het wel een volledig eigen karakter, waarbij glas de hoofdrol speelt.
 
Realisatie
Begin dit jaar is de gemeente Sliedrecht een openbare aanbestedingsprocedure gestart voor de realisatie van het geluidsscherm langs de A15. Strukton Infratechnieken kreeg de beste beoordeling op haar inschrijving en nadat onlangs het college van B&W ook akkoord heeft gegeven op de overeenkomst, staat er niets in de weg om de overeenkomst officieel te ondertekenen.  De komende maanden wordt gebruikt om het ontwerp verder uit te werken en vindt de technische voorbereiding plaats. De realisatie van het geluidsscherm start begin 2017 en de oplevering wordt verwacht voor de zomervakantie van 2017. 
 
Baanhoek-West
In de wijk Baanhoek-West kennen de bewoners elkaar en spelen kinderen heerlijk buiten. Er zijn basisscholen, een kinderopvang, kerk en medisch centrum met apotheek aanwezig. Baanhoek-West is uitstekend bereikbaar, vlakbij de op- en afrit van de A15 en een halte aan de MerwedeLingelijn. Baanhoek-West is ook een duurzame wijk. Veel woningen hebben zonnepanelen op het dak en zijn energiezuinig. 

BPD
BPD, Bouwfonds Property Development, is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 320.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD telt 30 regiokantoren in Europa en is marktleider in Nederland. In Duitsland staat BPD Immobilienentwicklung in de top 3 van gebiedsontwikkelaars. In Frankrijk staat BPD in de top 7, onder de naam BPD Marignan. BPD is onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld