Sportclubs aan Thorbeckelaan tekenen bezwaar aan tegen Omgevingsvisie

SLIEDRECHT – Dagelijks komen er brieven bij de gemeente Sliedrecht binnen. Verschillende inwoners van Sliedrecht hebben namelijk de afgelopen dagen bezwaar gemaakt tegen de Omgevingsvisie, die binnenkort in de raad wordt besproken. Ze zijn het er niet mee eens. Naast privépersonen hebben ook sportclubs als Trimclub ABC, IJsclub De Vriendschap en korfbalvereniging SKC Merwede/Multiplaat bezwaar gemaakt. 

Plannen voor een verbindingsweg over de sportvelden zouden het einde betekenen van de vereniging op deze plaats. Kennelijk is vooraf door de gemeente Sliedrecht niet met de sportclubs overlegd. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Ze maken bezwaar tegen het plan voor een nieuwe verbindingsweg van Sliedrecht-Zuid naar Sliedrecht-Noord. “Op diverse tekeningen lijkt de verbindingsweg over de groenstrook te lopen waar o.a. de accommodatie van SKC Merwede/Multiplaat, IJsclub De Vriendschap, Trimclub ABC, de Tuindersvereniging en de Sociale Moestuin Sliedrecht zijn gevestigd. Voor ons is dit een onwenselijke situatie. Het belang van bestuur en leden van SKC Merwede/Multiplaat is dat deze verbindingsweg onze sportieve activiteiten in de weg komen te staan. Wij willen u dan ook verzoeken de aanleg van de verbindingsweg noord-zuid niet over ons terrein te laten lopen”, vraagt SKC Merwede/Multiplaat in een brief aan het College van B & W. Een soortgelijke brief ligt er van Trimclub ABC en eerder schreef IJsclub De Vriendschap al een dergelijke brief.

1 gedachte over “Sportclubs aan Thorbeckelaan tekenen bezwaar aan tegen Omgevingsvisie”

 1. Ik kan me goed voorstellen, dat diverse verenigingen , zoals korfbal Merwede/Multiplaat, IJsclub De Vriendschap, Trimclub ABC, de Tuindersvereniging en de Sociale Moestuin Sliedrecht erg zijn geschrokken van de mogelijke consequenties, die de aanleg van een viaduct of tunnel voor hen kan hebben.
  Zoals Johan Lavooi al uitlegde gaat het hele gebied daar dan volledig op de schop en – als je je echt in de plaatjes van de presentatie tijdens het fractiespecialisten verdiept op pagina 26 en 28 – dan is de accommodatie van de korfbal vervangen door een “soort flat”.
  In de maximale variant – vind je zelfs zwembad De Lockhorst niet meer terug!
  De presentatie met afbeeldingen, die ik bedoel, kun je op de website van de gemeente(raad) terugvinden.

  Ja, het zijn “maar” plaatjes, het is “maar” een toekomstplan, het is “maar” een zgn. stip aan de horizon, maar als de gemeenteraad accoord gaat – zonder financiële onderbouwing – dan wordt dat wel een vrijbrief om het in de toekomst zo uit te voeren, inclusief dure woningen over het spoor.

  Kortom, de onrust onder de diverse verenigingen is uiterst begrijpelijk, net zoals – nog maar relatief kort geleden – een soortgelijke onrust “toesloeg” bij de ondernemers op het Kerkerak, waarvoor toen een toekomstvisie tot woningbouw-gebied was ontwikkeld.
  Kan me nog herinneren, dat er toen aardig wat “Kerkerakse” ondernemers bij de raadsvergadering aanwezig waren.

  Ik zou zeggen: laten we onze tijd, energie en financiële middelen eerst vrijwel geheel richten op het spoedig realiseren van “lopende” woningbouwplannen, zoals invulling Maaslaan, Watertorenterrein, Burgemeester Winklerplein, et cetera. Dat blijkt overigens – om verschillende redenen – al moeilijk genoeg te zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld