IJsclub De Vriendschap tekent bezwaar aan tegen plan uit Omgevingsvisie

SLIEDRECHT – IJsclub De Vriendschap maakt bezwaren tegen de Omgevingsvisie en het Omgevingseffectrapport Sliedrecht De vereniging heeft een brief gestuurd na de ter inzage legging van de plannen aan het College van B & W en de leden van de gemeenteraad. Dat laat de gemeente Sliedrecht woensdag 6 oktober 2021 weten.

Volgens de ijsclub staat op diverse tekeningen een verbindingsweg getekend, die over het terrein gaat lopen van Trimclub ABC, IJsclub De Vriendschap, SKC Merwede/Multiplaat, de Tuindersvereniging en de Sociale Moestuin Sliedrecht. De gemeenteraad neemt later dit jaar een besluit over de Omgevingsvisie. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Bezwaar wordt gemaakt tegen de situatie, dat IJsclub De Vriendschap geen optimaal gebruik kan maken van het terrein. Ook maakt de vereniging bezwaar dat het terrein waarover de weg zou komen te lopen in de wintermaanden onder water staat in verband met eventuele ijsvorming. “Zo kan de weg op deze manier een aantal maanden lang sowieso niet worden gebruikt”, schrijft IJsclub De Vriendschap, die vraagt om hiermee rekening te houden bij de definitieve vaststelling.

2 gedachten over “IJsclub De Vriendschap tekent bezwaar aan tegen plan uit Omgevingsvisie”

  1. Toen ik 50 jaar geleden bij Sliedrecht voetbalde waren de velden op het terrein waar nu de Nijverwaard is gevestigd. O,O,O,O, en wij moesten helemaal fietsend onder de rijksweg door om daar te komen verschrikkelijk, wat hebben wij het daar moeilijk mee gehad. Ook het zwembad, ook daar heen moesten we onder de rijksweg door fietsen en later toen vv Sliedrecht verhuisde moesten we onder de rijksweg door en wij werden niet met de auto naar de sport gebracht hoor, ik snap nog steeds niet hoe wij dat overleefd hebben. Kom op mensen stel je eigen niet zo aan het is alleen maar een verbetering als er een tunnel onder de rijksweg door komt en over de spoorlijn is ook geen probleem daar is ook al een viaduct gemaakt met fietspaden en verkeerslichten.
    In Hardinxveld zijn al jaren de voetbalvelden en het zwembad te bereiken via een tunnel onder de rijksweg door, ik denk niet dat de gemeente krom denkt maar de mensen zelf die krom denken kijk eens verder dan je neus lang is!!

  2. De gemeente Sliedrecht heeft de mond vol als het gaat over bewegen van de inwoners. Dat vinden zij zo belangrijk maar ondertussen wijzen alle plannen er op dat de ABC club, de korfbalclub en de ijsbaan moeten verdwijnen naar Sliedrecht noord over het spoor. Hard werkende ouders van kinderen hebben steeds minder tijd om deze kinderen naar de sport te brengen. Als deze voorzieningen uit de bebouwde kom geweerd gaan worden gaan er minder kinderen sporten. Ouders willen kleine kinderen niet zelfstandig naar de locatie over het spoor laten gaan. Ook als er een weg met tunnel onder de A15 door komt zal dit niet snel gebeuren. Hou de sport dicht bij de bewoners dan help je mensen om te gaan bewegen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld