Eerste paal als markeringsmoment bouwcommissie nieuwe Beth-elkerk

SLIEDRECHT – De bouwcommissie maakte er woensdagmorgen 20 oktober 2021 een klein feestje van. De vrouw die al veertien jaar de notulen verzorgt, mocht de eerste paal ‘slaan’ voor de nieuwbouw van de Beth-elkerk aan de Kerkbuurt slaan. Een officieel moment moet overigens voor de kerkelijke gemeente nog komen.

Hier zit Marina Kwantes op de heistelling, de secretaresse van de voorbereidings- en bouwcommissie. Deze week is dus begonnen met het heiwerk. Het gaat hier om grond verdringende palen, waardoor dit trillingsarm gebeurt. Daarmee is de bouw officieel begonnen van de nieuwe Beth-elkerk. (Foto Beth-elkerk)

“Zoiets als zo’n officieel moment organiseren voor de gemeente kost natuurlijk tijd en tevoren was nog niet echt duidelijk wanneer de heier kon beginnen omdat we wat tijd moesten inlopen. En ook de coronapandemie en de krappe bouwplaats zorgden ervoor dat we het officiële moment hebben uitgesteld naar een later hoogtepunt in de bouw”, stelt Aartje Dekker van de bouwcommissie van de Beth-elkerk.

2 gedachten over “Eerste paal als markeringsmoment bouwcommissie nieuwe Beth-elkerk”

  1. Dan zouden ze een magere boterham hebben, denk ik Arie.
    Je komt ze in heel Nederland tegen.

  2. Wordt die hijstelling alleen voor kerkelijke bouwactiviteiten gebruikt? Gezien de naam die er op staat….;)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld