Japans restaurant Oishi Fusion

Speelvoorziening voorzien van nieuwe bodem houtsnippers

SLIEDRECHT – In samenwerking met de gemeente Sliedrecht heeft woningcorporatie Tablis Wonen de speelvoorziening in de Professorenbuurt verbeterd. Juist nu het zomervakantie is, lekker weer en kinderen buiten spelen een goede zet.

Op de speelvoorziening aan de Prof. Lorentzlaan zijn de houtsnippers vervangen door nieuwe. (Foto Tablis Wonen)

Er zijn op de bodem nieuwe houtsnippers aangebracht. Om kinderen te beschermen als ze vallen, wordt een laag van dertig centimeter aangeraden. Door het aanbrengen van een drainagelaag van steenslag ontstaat er volgens deskundigen minder humusvorming van onder af en blijft de speelplaats bespeelbaar. 

Eisen
Er zijn landelijke eisen voor een dergelijke voorziening. Daar wordt volgens woningcorporatie Tablis Wonen aan voldaan. “De vervanging van het bed van houtsnippers is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen in het kader van het verbeteren van de leefbaarheid. Er is een beperkte hoeveelheid wat grotere houtsnippers gebruikt. Dit omdat deze langer vocht vasthouden en langer meegaan. Er is een bed aangebracht van houtsnippers met een diepte van dertig centimeter om zo een optimaal mogelijke valveiligheid te garanderen. Het bed van houtsnippers voldoet aan de veiligheidseisen”, zegt Tablis Wonen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld