Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Spannend in kop jeugd groep 2 Schaakvereniging Sliedrecht

SLIEDRECHT – Met nog twee ronden te gaan in de najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht blijft het in de tweede groep erg spannend. Drie jeugdspelers zijn nog kandidaat voor de titel en promotie naar de eerste groep.

Koploper Vincent Langstraat (foto) is daar één van. In de ronde van donderdag 10 januari 2019 sloeg hij een aanval van naaste concurrent Daniël van leeuwen keurig af, want na een spannende partij eindigde deze in remise. Daarnaast wist hij fraai te winnen van Maxim Gregorian. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Daniël van Leeuwen wist daarnaast te winnen van de derde titelkandidaat, Jelle Peursem, die daarmee iets meer achterstand opliep. De strijd is met nog twee speelavonden te gaan zeker nog niet gestreden. In dezelfde groep lijkt Sven Langstraat, broer van de koploper, ook nog een poging te wagen om op het podium te eindigen. Hij wist namelijk twee keer te winnen en nadert de top 3 zeer snel.

Nog niet gestreden
In de eerste groep deed vooral Jaco Kruidenier goede zaken door twee keer te winnen. Hij zag daarnaast zijn naaste concurrenten voor de titel, Ricardo van Veen en Karel Peursem, punten morsen. Ook hier is de strijd dus nog niet gestreden, zeker niet omdat titelverdediger Barend van Dieren na twee winstpartijen ook nog kans heeft op titelprolongatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld