Oishi Fusion

Met wegvallen Sportraad Sliedrecht gaat ‘sportief platform’ verloren

SLIEDRECHT – Nu de Sportraad Sliedrecht niet meer bestaat, is volgens het College van B & W een ‘sportief platform’ verloren gegaan. Dat schrijft het college in het voorstel aan de gemeenteraad, waar het dinsdag 29 februari 2019 tijdens een oordeelsvormende vergadering van de raad aan de orde komt, namelijk het officieel opheffen van Sportraad Sliedrecht. De raad moet uiteindelijk instemmen.

Sportraad Sliedrecht heeft het besluit tot opheffing van de Sportraad in hun bestuursvergadering van 7
november 2018 definitief genomen. De Sportraad Sliedrecht bestaat niet meer sinds 31 december 2018. 

“Met het opheffen van de Sportraad verliezen we een sportief platform. De Sportraad diende als een platform waar bestuursleden van de aangesloten sportverenigingen elkaar konden ontmoeten. Het is niet gelukt om vanuit de aangesloten sportverenigingen bestuurlijke opvolging te organiseren”, reageert de gemeente Sliedrecht. Ondanks het wegvallen van het platform blijven er volgens de gemeente participatiemogelijkheden voor verenigingen bestaan”, aldus het college.

Gestopt
Aanleiding om te stoppen, is dat het huidige bestuur niet langer het belang en de toegevoegde waarde van de Sportraad binnen de gemeente Sliedrecht ziet. Met de opheffing vervalt de jaarlijks verstrekte subsidie aan de Sportraad van € 3.015,–. De sportraad heeft twintig jaar bestaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld