Sociale Moestuin organiseert moestuinpraktijkcursus

SLIEDRECHT – Bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg 70 begint eind deze maand een moestuinpraktijkcursus. De eerste van acht lessen is dinsdag 29 januari 2019, tussen 13.00 – 15.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen en aanmelden kan per e-mail. Inwoners van Sliedrecht hebben voorrang!

Tijdens de eerste les draait het om kennismaken met elkaar en de Sociale Moestuin, waarbij locatie, ecologisch tuinieren en de bodem aan de orde komen. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

De cursus is ook interessant voor wie al even bezig is of wie wil omschakelen naar ecologisch tuinieren. Het is ook mooie kans voor nieuwe vrijwilligers van de Sociale Moestuin om het tuinieren meteen degelijk te leren. 

Theoretisch en praktisch
Elke lesmiddag wordt samengewerkt in de tuin onder leiding van veltdocent Caroline de Vlaam. Velt is van de Vereniging voor Ecologisch leven en Tuinieren (VET). “Bij aanvang wordt steeds uitleg gegeven over de taken van die dag, zowel theoretisch als praktisch, dus het waarom en hoe we aan de slag gaan. Ook kijken we naar de stand van zaken die dag op de tuin en het effect van ons werk van de vorige bijeenkomst. Dit alles in het grotere geheel van het ecologisch tuinieren. Tijdens het werk krijg je tips en hulp waar jij bezig bent”, licht de Sociale Moestuin toe. 

Planten, bijen en vogels
Andere onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn het voorbereiden van de bodem op zaaien en planten. Hoe te zaaien, verspenen en planten? Het nut en de noodzaak van ecologisch tuinieren en wat de belangrijkste kenmerken daarvan zijn. “We bespreken hoe een teeltplan wordt gemaakt. Welke planten bijen en vogels naar de tuin lokken en waarom dat nodig is. Composteren en compost gebruiken is een onderwerp en zeker komen ongewenste kruiden en ziekten voorbij en bespreken we wat te doen bij droogte”, aldus de Sociale Moestuin. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen. 

Kosten
Jouw bijdrage, naast het werken tijdens de cursus, bedraagt € 75,–. Dat is inclusief koffie of thee en het Velt-boekje ‘Ecologisch tuinieren voor Beginners’ ter waarde van €10,–. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar: info@socialemoestuin.nl 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld