Druk bezochte nieuwjaarsreceptie Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen

SLIEDRECHT – De Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) heeft vrijdagavond 11 januari 2019 een goed bezochte nieuwjaarsreceptie gehouden in restaurant Heeren van Slydregt aan het Stationsplein. 

VSO-voorzitter Adrie Stuij sprak de aanwezigen op geheel eigen wijze toe. (Foto VSO)

Tekst gaat verder onder tweet.

Op de receptie bij de ondernemers waren ook leden van het College van B & W om gelukwensen over brengen onder wie burgemeester Bram van Hemmen (CDA) met zijn vrouw en wethouder Hans Tanis (SGP-ChristenUnie) van Economie.

Uitje
Tijdens zijn nieuwjaarsspeech blikte VSO-voorzitter Adrie Stuij terug naar het jubileumjaar. De VSO bestond in 2018 45 jaar, een jaar waarin de VSO licht groeide. “Zonder enige twijfel was het uitje ter gelegenheid van ons jubileum het hoogtepunt van het jaar. Het uitje naar het Limburgse zal zeker in de herinnering van velen blijven. Tijdens de terugreis op 1 september beloofden wij aan alle deelnemers nog een aandenken te maken. Ik mag jullie vertellen dat er inmiddels een prachtig fotoboek klaar ligt waarin ook jullie reacties op het uitje zijn verwerkt”, beloofde Stuij. Over twee weken krijgen de VSO leden het boek thuisbezorgd.

Brede positief kritische reactie
Op een receptie met ondernemers werd uiteraard teruggekeken op de vorming van het nieuwe college en het College Uirvoeringsprogramma (CUp). Stuij: “We konden in 2018 naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een nieuwe coalitie werd gevormd en we kregen de gelegenheid om op het coalitieakkoord te reageren. Het bestuur van de VSO heeft gebruik gemaakt van die gelegenheid en een brede positief kritische reactie gegeven. In oktober werd het CUp door B & W gepresenteerd. Een programma met heel veel ambities. Onze respectvolle vraag is “wordt de lat niet te hoog gelegd”, is de realisatie van zoveel voornemens wel haalbaar. Stuij: “Wij hopen maar verwachten ook dat de samenwerking met het bestuur van onze gemeente zich nog verder zal verbeteren. Alles wijst erop dat wij een duidelijke stem gaan krijgen binnen een aantal onderwerpen en dat we daarmee de kans krijgen om ook over het CUp mee te praten.”

Sterk achtergebleven
Over het zakelijke jaar vertelde Stuij: “Economisch gezien stonden in 2018 voor vrijwel alle branches de lichten op groen. Helaas moeten we ook vaststellen dat de maritieme wereld en met name de offshore gerelateerde activiteiten sterk achter zijn gebleven op de economische groei. De recente sluiting van Heerema in Zwijndrecht is daarbij een schrijnend voorbeeld.”

Arbeidsmarkt
2019 wordt voor vele ondernemingen volgens Stuij ongetwijfeld weer een goed jaar. “Voorspellingen duiden er op dat het volume in 2019 binnen verschillende branches opnieuw zal stijgen. Ondanks deze gunstige economische vooruitzichten zijn er toch ook wel een paar gevaren die op de loer liggen. Ik denk dat we ons zeker enige zorg moeten maken over de prijsontwikkelingen in de bouwsector. Het niveau van de prijzen grenst inmiddels aan het betaalbare. Daardoor is het risico van uitstel en zelfs afstel van grote bouwprojecten zeker aanwezig. Ook zullen de problemen op de arbeidsmarkt zich verder manifesteren. Het blijft vooral voor de technische sectoren moeilijk om het juiste personeel binnen te halen.”

Verdere groei
In 2019 wil de VSO verder groeien. “Aan de evenementen die zullen worden georganiseerd zal het zeker niet liggen. Onlangs is de volledige jaaragenda uitgewerkt, we hebben er wederom voor gekozen om jullie een mix van onderwerpen aan te bieden. Sommigen gericht op de nodige ontspanning en netwerken, anderen met wat zwaardere onderwerpen zoals onder meer duurzaamheid en energietransitie.”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld