‘Foto van het jaar 2018’ Jan Koppelaar Fotografie gemaakt in België

SLIEDRECHT – Een foto gemaakt tijdens de herfst in de Belgische Ardennen is de ‘Foto van het jaar 2018’ geworden bij Jan Koppelaar Fotografie. Vrijdagavond 11 januari 2019 werd de beste foto bekendgemaakt. De winnares is inmiddels op de hoogte gesteld. Een naam is niet bekendgemaakt.

De winnende foto is gemaakt door Jan Koppelaar in Vallée de la Hoëgne. Een schitterend gebied in het Franstalige Ardennen. “Samen met een vriend waarmee ik veel fotografeer, ben ik twee dagen in de omgeving van Spa geweest. De laatste dag stond Vallée de la Hoëgne op het programma. Deze foto is daar gemaakt”, zegt Koppelaar. De foto kreeg de meeste stemmen en daaruit is de winnaar gekozen.

In totaal brachten 47 mensen een stem uit. Daarvan stemden tien mensen (21,3%) op de winnende foto. Het was een nek-aan-nek-race met een foto van Kinderdijk, genaamd Harps (19,1%).

Watervalletje
Koppelaar: “Midden in het riviertje staand heb ik deze foto gemaakt met een sluitertijd van 6 sec. Door deze sluitertijd kreeg ik de stroom bij het watervalletje de Hoëgne mooi zichtbaar. De Hoëgne is een mooie stroom met kleine watervalletjes, blokken in een mooi bosrijk omgeving. Tijdens de herfst kleuren deze bos in fraaie kleuren.”

Prijs
Bij de verkiezing was ook een gratis workshop ‘Landschapsfotografie’ t.w.v. € 110,00 te winnen. De winnares heeft inmiddels een mail ontvangen. Voor diegenen die niet gewonnen hebben maar toch een (individuele) workshop willen volgen, kunnen kijken op de website van Jan Koppelaar Fotografie. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld