Snoepwinkel SoZoet! gaat met groot assortiment binnenkort open

SLIEDRECHT – In de kiosk op het Burgemeester Winklerplein waar voorheen ijssalon La Venezia was gevestigd, komt snoepwinkel SoZoet! Zaterdag 24 september 2022 om 12.00 uur gaat de zaak open. “Wij kunnen in ieder geval niet wachten op ieders reactie!”, zegt Mandy van de Zande van SoZoet! Er wordt ook suikervrij snoepgoed verkocht.

Na Dordrecht gaat dit jaar ook een vestiging in Sliedrecht open. In de voormalige ijssalon komt SoZoet! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Als klein meisje kwam Van de Zande altijd op vrijdag bij het “Rooie winkeltje” in Princenhage. “Het was een heel klein leuk snoepwinkeltje waar je allerlei soorten snoepjes kon kopen. Er stond een man in met een schort en die pakte alle snoepjes die je aanwees… Als ik dit vertelde aan vrienden, collega’s en kennissen merkte ik dat iedereen vroeger wel zo’n winkeltje had. Onze dochter had dat nu niet.. en haar vriendinnen ook niet.. Natuurlijk zijn er grote snoepwinkels en kun je online van alles bestellen, maar dat is zeker niet hetzelfde als de beleving of het uitje met opa en oma of oom en tante”, vertelt Van de Zande.

Positieve reacties
Aan Slangenburg 7a in Dordrecht stond er al een tijdje een kiosk leeg. Hoe vaker Mandy van de Zande er langs fietste hoe meer het idee groeide. Ze zegt: “Dat zou echt een hele kleine leuke snoepwinkel zijn! Natuurlijk verklaarde iedereen me voor gek, maar hoe enthousiaster ik werd, hoe enthousiaster iedereen om me heen. Vrijdag 11 maart 2022 hebben we de deurtjes van SoZoet! Dordrecht geopend en de reacties waren fantastisch. Sinds drie maanden verkopen we daar ook bubble tea en allemaal bijzondere snoepjes. Alle kinderen herkennen het en zijn bijna dagelijkse klanten.” Ook steeds meet volwassen komen wekelijks een zakje drop halen of lekkere stroopsoldaten.

Onverwacht
De bedoeling was volgens Van de Zande niet dat er een tweede SoZoet! zou komen. “Maar sommige dingen komen op je pad. We wilden in Dordrecht wat meer doen met ijs, drinken, koffie, thee en terras maar helaas is de ruimte beperkt. Het is denk ik echt het allerkleinste snoepwinkeltje dat je ooit hebt gezien!”, legt Mandy van de Zande uit. Haar broer en zwager, gevestigd aan het Burgemeester Winklerplein, vertelden dat het pand van de ijssalon leeg kwam te staan. Van de Zande: “Ineens was er het idee om een wat grotere SoZoet! te beginnen!” Momenteel is ze druk bezig om er echt een beleving van te maken “Dat iedereen zijn ogen uitkijkt als hij of zij binnenstapt. Het assortiment is uitgebreider met meer dan 150 soorten schepsnoep, waaronder suikervrij, gelatinevrij veel oud Hollands, maar ook zeker snoepjes die je nog nooit eerder hebt gezien!”, vertelt Van de Zande enthousiast. De bubble tea in de meest schattige bekers die je ooit hebt gezien zijn volgens haar ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. Vanaf zaterdag 24 september 2022 kan dat!

6 gedachten over “Snoepwinkel SoZoet! gaat met groot assortiment binnenkort open”

 1. Erg lekker maar een keer had ik wat spullen met een prijsje erbij gepakt de vrouw zetten dat gewoon op de weegschaal en ik moest betalen wat daarop stond in plaats van de prijzen die erbij stonden het was daardoor veel duurder

 2. Vriendelijk, behulpzaam, lekker en betaalbaar.
  Zo heb je aan mij een vaste klant.
  Kan geen sterren geven hier, maar anders 5 uit 5.

  Ga zo door

 3. Heel leuk weer een winkel erbij die ouderwetse snoepjes etc verkoopt.
  Kom zeker gauw binnen lopen.

 4. Wordt niks! Vroeger had je Hans en Grietje, die is falliet gegaan, en je hebt bij Multi Vlaai jamin snoep zitten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld