‘Snelle’ droom leidt tot euforie en tranen

SLIEDRECHT – Stichting Dromen zonder beperking heeft vrijdag 24 juli 2015 opnieuw een droom uit laten komen. Een 15-jarige inwoner van Sliedrecht zag een droom in vervulling gaan. Zijn droom had alles te maken met dure, snelle auto’s.

Bij Louwman Exclusive mocht de jonge dromer even deze McLaren starten. (Foto via stichting Dromen zonder beperking)

Het team wat de droom mocht voorbereiden, bestaande uit vrijwilligers Angelique, Marjolein, Brian en coördinator Esther had een aantal maanden nodig om alles te regelen maar gisteren was het dan echt zover.

Louwman Exclusieve
De jonge dromer werd in stijl opgehaald, dankzij een hulpvaardige inwoonster van Sliedrecht had de stichting voor deze dag de beschikking over een Volkswagen Golf cabriolet. Gelukkig liet het weer het toe dat men met open dak kon vertrekken richting Louwman Exclusive, waar het gezelschap kon rekenen op een warme ontvangst. Meer dan een uur lang kon de jongen (in gezelschap van zijn moeder en neef) alle daar aanwezige luxe auto’s bekijken.

Starten
Toen een medewerkster aldaar hem vroeg om zijn favoriete auto aan te geven werd na enig twijfelen een keuze gemaakt en mocht hij bij wijze van grote uitzondering plaatsnemen in deze auto en hem zelfs even starten om zo ook dat gevoel even te kunnen ervaren. Een bijzondere mogelijkheid die leidde tot euforie bij de jongen en een stiekem traantje bij zijn moeder. Bij het afscheid ontving hij een prachtig geschenk, een tas gevuld met schitterende boeken, posters en een pet.

Ferrari
Na een lunch bij McDonalds ging de droomreis verder richting Zandvoort, waar het gezelschap verwacht werd op het circuit. Een wandeling naar de pitstraat volgde, waar de volgende verrassing onthuld werd. De jonge dromer mocht met een ervaren coureur van Raceplanet plaatsnemen in een schitterende rode Ferrari en gaan genieten van een aantal rondes op wedstrijdsnelheid over het circuit. Met een voor hem uiterst zeldzame, stralende lach sloot de jongen zich daarna weer aan bij de rest van het gezelschap.

Barbecue
Als volgende locatie was gekozen voor een bezoek aan het strand. Even tijd om bij te komen van alle indrukken en de mogelijkheid voor een verfrissende duik in de zee. Tijdens de afsluiting van de dag, een barbecue bij Meijer aan Zee was het geen moment stil. In een zeer ontspannen sfeer werden alle mooie momenten van de dag werden doorgenomen, grappen gemaakt en verhalen van vroeger opgehaald.

Stralen
Bij thuiskomst in Sliedrecht kreeg de dromer nog een herinnering overhandigd, een t-shirt met prachtig logo binnen het thema van de droom, geschonken door E&A Design. Daarna werd het droomteam, vrijwilliger Brian en coördinator Esther, bedankt met de woorden: “De laatste keer dat ik hem zo heb zien genieten is zeker 3 jaar geleden…” en “Ik heb mijn neef nog nooit zo zien stralen, ik wist niet dat dat mogelijk was”. Tevreden nam het team afscheid in de wetenschap dat ook deze missie was geslaagd.

Voor wie echt alle details wil weten, kan naar de Facebook-pagina van de Stichting Dromen zonder beperking.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld