’t Zalmhuisje staat niet lang stil bij haringtest

SLIEDRECHT – Voor zeevishandel ’t Zalmhuisje aan het Burgemeester Winklerplein is het een tegenvaller, de AD Haringtest 2015. De beoordeling was slechts een 5,5. Een onvoldoende dus. Maar eigenaar Charlie Braak blijft optimistisch en wil volgend jaar ‘een slag slaan’. 

Pech voor ’t Zalmhuisje, maar lang staan de medewerkers niet stil bij de uitslag. Ook hun vaste klanten niet. Zaterdag 25 juli 2015 is het lekker druk in de winkel. 

Van 18 juni tot en met 3 juli kocht het AD gedurende 12 werkdagen op 153 adressen (136 visdetaillisten en 17 supermarkten) verspreid over Nederland 4 Hollandse Nieuwe per adres. En dat gebeurde ook in Sliedrecht. Vervolgens zijn ze getest. 

Momentopname
Lang staan de medewerkers niet stil bij de uitslag. Het leven gaat door, ook na de momentopname van de AD Haringtest 2015. Eigenaar Charlie Braak van Zeevishandel ’t Zalmhuisje reageert laconiek op de uitslag. “Weetje, twee keer hebben we een 8 gescoord, één keer een 7 en nu dan een onvoldoende. We zijn blij dat we niet zijn afgerekend op bacterologisch of de temperatuur. Dat hebben we prima in orde. Nu was de smaak bitter, aanwezige opperhuid en wat verkleuring.”

Jammer
Braak heeft de keurmeesters binnen zien komen. “Het was op een zaterdagmiddag. Als je vaker meegedaan hebt in de AD Haringtest dan ken je de gezichten. Ze namen 4 haringen mee. Twee zijn er naar TNO gegaan om te testen. We hebben altijd een voldoende gehaald en als je dan onder de maat scoort, dan is dat jammer. Nu stonden we op plaats 104 en we hebben weleens op plaats 16 gestaan”, vertelt Braak.

Warme vis
Toch kocht de klant er zaterdagmiddag geen haring minder om. In de winkel was er druk. Braak: “Van de 300 klanten die we binnen hebben gehad, waren er misschien 10 die over de test begonnen. Ze kochten vervolgens gewoon haring.” Braak en zijn personeel hopen dat het volgend jaar weer een voldoende is, want ‘fijn is het natuurlijk niet’. “Feedback is belangrijk en we gaan ons verder verbeteren om volgend jaar een slag te slaan.” Vanwege het weer kochten veel klanten zaterdag warme vis, zoals lekkerbekjes.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld