Slydregt.NU zegt borrel na raadsvergadering niet meer te mogen bijwonen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Volgens de lokale politieke partij Slydregt.NU zijn leden van hen niet meer welkom bij een borrel na de raadsvergadering. “Mensen die niet getest of gevaccineerd zijn, zijn hiervoor niet meer welkom”, schrijft fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) op sociale media. Onder meer op Twitter. De tweet kreeg nog wel een staartje. De burgemeester verzocht hem deze te verwijderen. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel. (Foto gemeente Sliedrecht)

Tekst gaat verder onder tweet. 

Jongeneel is dinsdagavond 22 september 2021 door burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht gevraagd om zijn bericht op Twitter (zie hierboven) te verwijderen. “We moeten over een QR-code beschikken, want anders zijn we niet welkom”, aldus Jongeneel, die verwijst naar een schrijven van de griffie van de gemeente.

Het verzoek van een burgemeester bij inwoners om op sociale media iets te verwijderen, is niet nieuw in Sliedrecht. De vorige burgemeester Bram van Hemmen (CDA) benaderde ook inwoners als hem bijvoorbeeld een tweet op twitter niet welgevallig was. Zij verwijderden dan de tekst. Online krant Sliedrecht24 is daarvoor meerdere malen door mensen benaderd na zo’n actie. Van Mark Jongeneel is bekend dat hij zelfs een keer de politie daarvoor aan de deur kreeg. Alleen het Openbaar Ministerie kan iemand gerechtelijk vervolgen voor bijvoorbeeld een schadelijke of discriminerende opmerking. Niet een burgemeester. 

Zitopstelling
Deze brief van De Vries – in het bezit van de redactie – is woensdagmorgen 22 september 2021 om 11.00 uur gemaild aan de raadsleden. Daarin staat dat de gemeente Sliedrecht gebruik maakt van de verruiming (vanaf zaterdag 25 september 2021 – red.) van de coronamaatregelen vanaf dinsdag 28 september 2021. Die avond is er een besluitvormende vergadering in de tijdelijke raadzaal van partycentrum De Lockhorst. De huidige zitopstelling van de gemeenteraad gaat op de schop.

Tekst gaat verder onder tweet.

De Vries schrijft aan de gemeenteraad: “We creëren ruime loopruimten en de grote tafels blijven gehandhaafd. Op de collegetafel komen microfoons voor de korte beantwoording. De fracties met meer zetels kunnen zoals we gewend waren, zelf bepalen welk lid waar gaat zitten. Voor wie om wat voor reden toch graag anders aan de raadstafel wil zitten, kan hierover contact opnemen met de griffier. Dan zullen wij bekijken wat mogelijk is.”

Borrelregels
Het is gebruikelijk dat na afloop van de gemeenteraadsvergadering er een borrel is voor de leden en bezoekers. “Voor en tijdens de raadsvergadering hebt u geen CTB (QR code) nodig. Na het sluiten van de vergadering hebt u de keuze om of de zaal te verlaten en via de rechterdeur naar huis te gaan. Of u gaat nog wat drinken in het bargedeelte van De Lockhorst. Voor De Lockhorst gelden dezelfde regels als voor alle horeca in onze gemeente. U gaat via de linkerdeur naar het bargedeelte en daar zal het personeel van De Lockhorst u om een CTB (QR code) vragen. De drankjes komen op rekening van de gemeente. Om geen misverstanden te laten bestaan over de scheiding vergadering en horeca zal vanaf 28 september de bediening in de zaal uitsluitend door onze eigen bodes”, laat De Vries weten, “Ik hoop dat we zo op een plezierige en ook veilige manier met elkaar kunnen vergaderen, waarbij wij ook rekening houden met elkaar.” 

6 gedachten over “Slydregt.NU zegt borrel na raadsvergadering niet meer te mogen bijwonen”

 1. Niet vaccineren of niet testen is een keuze met consequenties. Wie de term tweedeling heeft bedacht, spoort niet. Corona heeft de wereld nog steeds in zijn macht en daar zijn maatregelen voor nodig. Niet zeuren als je de keuze maakt om niet te vaccineren of te testen dat bepaalde dingen dan niet (meer) kunnen. Wat een domheid…

 2. Je zou denken dat dit voor de SGP-raadsleden toch ook een probleem is? Of zijn ze van hun ‘geloof’ gevallen en laten ze zich wel inenten tegenwoordig?

 3. Beste mevrouw Brus,
  Gelieve geen nepnieuws te presenteren als algemeen bekende feiten. Na volledige vaccinatie is men 70-75% minder besmettelijk dan wanneer men ongevaccineerd is.

  “Iedereen weet ondertussen” zei u, hopelijk heeft u zelf met bovenstaande iets geleerd. Ik ga er namelijk voor mijn gemoedsrust vanuit dat u dit uitte door onwetendheid.

  Fijne borrel allemaal.

 4. Ouderen zijn door dit overheidsdictaat sowieso fiks de klos. Het merendeel van de ouderen heeft totaal geen behoefte aan een scherm- wrijf telefoon met allerlei trendy ‘apps’, maar als deze manipulaties en dictaten aanhouden kunnen zij straks ook niet meer de Albert Heijn binnen zonder het tonen van een QR code.

  Een QR code opdringen bij het plebs is naast een opmaat naar een digitale dictatuur tevens een -verkapt- verdienmodel: iedereen moet aan een scherm- wrijf telefoon van gemiddeld 200 euro, waarvan uiteraard 21% btw in de staatskas verdwijnt (lees: als sneeuw voor de zon oplost). Dit betreft dan ook in hoofdzaak onbeschofte manipulatie van een toenemend dictatoriaal Haags regiem, wat de oorzaak heeft in de bewezen Brusselse bedrijfs- lobbycratie. Overigens heeft ieder dictaat wat momenteel uit Den Haag komt een verdienfunctie, vooral de klimaatwanen moeten bij de burger straf geïmplementeerd worden onder drogredeneringen, voortkomend uit ‘wetenschappelijke’ inconsistentie en aanhoudende controverse, zodat ieder huishouden duizenden(!) euro’s uit de spreekwoordelijke broekzak geklopt kan worden.#think

  Ik stem reeds zes jaar niet meer. Zowel landelijk, provinciaal alsook op lokaal ‘niveau’ werd/wordt dan ook steeds meer duidelijk dat de politiek allerlei dictaten welke in het voordeel zijn van bedrijven c.q. verdienmodellen bij de brave burger door de strot duwt. De burger wordt niets gevraagd en heeft ook niets meer in te brengen. Zeker v.w.b. Sliedrecht is dit duidelijk gebleken. Hoewel Jongeneel een opportunist pur sang is, krijgt hij vanwege zijn principes in deze dan wel mijn stem in maart.

 5. Ik hoop dat alle fractieleden ook geen borrel achteraf drinken en solidair zijn met elkaar. Geen uitsluiting in de Sliedrechtse politiek daar moet u naar streven. Dat moet het voorbeeld zijn naar de bevolking. Dan houden we rekening met elkaar want iedereen weet ondertussen dat je als gevaccineerde net zo besmettelijk bent en besmet kunt worden, alleen minder ziek wordt, dan ongevaccineerden. Zij hebben een andere mening en daarom heet het democratie. Succes allen en blijf u hart volgen en niet de dwang alsjeblieft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld