Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Slydregt.NU wil noodverordening één gram wiet volgende maand opheffen

SLIEDRECHT – “Een biertje drinken en een joint roken mag als je ouder dan 18 jaar bent. En ik ben heel benieuwd. Waarom mag ik als 20-jarige wel zoveel alcohol halen als ik wil? Maar één gram wiet is max! Waarom wijken wij hier af van het landelijke beleid?”, vroeg burgerraadslid Boudewijn Brandwijk (Slydregt.NU) zich dinsdagavond 23 juni 2020 af tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. Zijn partij wil af van de geldende noodverordening. Volgende maand al!

Boudewijn Brandwijk kondigde dinsdagavond aan dat Slydregt.NU in de vergadering van de raad van dinsdag 14 juli 2020 een motie in te dienen om de noodverordening op te heffen. De vertrokken burgemeester Bram van Hemmen (CDA) stelde de noodverordening in. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Brandwijk: Ik zou graag willen horen van de burgemeester wat hij hier van vindt en of er resultaat is geboekt met het onderzoek. Dit omdat het als noodverordening is ingezet door de vorige burgemeester waar iemand tussen 18 en 21 maar één gram mag halen in plaats van vijf gram. En we geen resultaat hebben gezien. Helemaal niets! Hiervan ook niet in het verslag. Volgens ons heeft de noodverordening geen nut.” Slydregt.NU vindt dat de verantwoording bij de ouders en bij de jongeren zelf ligt over het gebruik van alcohol en drugs. “Niet te veel cursussen over alcohol en drugs. Wij zijn er om te controleren van de vergunning en kijken of er niet wordt doorgeschonken. Een controlerende taak, geen betuttelende taak”, aldus Brandwijk. 

1 gedachte over “Slydregt.NU wil noodverordening één gram wiet volgende maand opheffen”

  1. Soms is betutteling nodig…. Als je het trouwens betutteling wilt noemen. Als ik langs de Landgraafstraat kom, word ik niet blij. Wat een stank, wat een vieze auto’s die op de Molendijk staan te draaien, wat een louche types die in en uit lopen. Bah!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld