Slydregt.NU denkt dat warmtenet inwoners op kosten jaagt

SLIEDRECHT – Slydregt.NU heeft zijn twijfels over ‘Van gas los”. Fractievoorzitter Mark Jongeneel verklaarde dat dinsdagmiddag 10 juli 2018 in de gemeenteraad. “Onze voorspelling is dat het warmtenet veel meer gaat kosten dan geraamd wordt. En van het gas los is praktisch onbetaalbaar en diverse wetenschappers hebben aangegeven dat aardgas de meest schone energiebron is” aldus Jongeneel.

Mark Jongeneel aan het woord in de gemeenteraad. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens Slydregt.Nu komt daar nog bij dat de meeste Sliedrechters met een eigen huis vaak geen € 40.000,– hebben om hun huis van gas los te koppelen.  

Historische vergissing
Er moet volgens Jongeneel een groot deel van € 22.000,- gebruikt worden voor inzet van communicatiedoeleinden. Jongeneel: “Er moeten enquêtes, participatieprojecten en meerdere bewonersavonden georganiseerd worden. De bedoeling is dus eerst een warmtenet uit te rollen en daarna draagvlak te zoeken. Moet dit niet andersom? Dus eerst vragen of de Sliedrechters dit wel willen en daarna bij genoeg draagvlak pas een warmtenet uitrollen. Slydregt.NU vindt wie betaald bepaalt daarom moet de Sliedrechter op dit thema meer zeggenschap krijgen. Nu wordt er eerst een besluit genomen en worden de Sliedrechters gewoon voor het blok gezet.” ‘Van Gas Los’ is volgens Slydregt.NU een historische vergissing van Den Haag waar Sliedrecht zeker niet als het best jongentje van de klas in voorop moet lopen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld