Sliedrechtse advocaat Jongeneel in Zembla

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse advocaat mr. Gert Jongeneel was woensdagavond 11 november 2015 te zien in het Vara-televisieprogramma Zembla. Jongeneel kwam aan het woord als voorzitter van de Prinsen Geerligs Stichting. Deze organisatie ontving een erfenis van ‘Herman’, die volgens zijn familie niet wilsbekwaam zou zijn geweest. 

In de Zembla-aflevering ‘De slag om de erfenis’ verweerde mr. Gert Jongeneel als voorzitter van de Prinsen Geerligs Stichting zich. (Foto Sliedrecht24)

De Prinsen Geerligs Stichting zet zich in voor de oprichting en ondersteuning van organisaties of personen, die werkzaam zijn in het belang van mensen met een verstandelijke beperking. Naast Jongeneel is Sliedrechter Jurg Slieker bestuurslid bij de in Utrecht gevestigde – volgens de makers van Zembla vermogende – stichting. Het bestuur ontvangt voor haar activiteiten geen beloning of vergoeding. Vorig jaar kregen in Sliedrecht onder meer United By Music geld voor een podiumwagen en projecten van ASVZ. 

Programma
In de uitzending draaide het om het opmaken van testamenten en wilsonbekwaamheid. Zowel verstandelijk beperkten als dementerenden zijn kwetsbaar als het gaat om nalatenschappen. Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie in hoog tempo toe. Een aantal nabestaanden en deskundigen kwamen aan het woord.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld