Aan ontbijt met burgemeester

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen ontbeet dinsdag 10 november 2015 met leerlingen van groep 5 van openbare basisschool De Wilgen. Het zogeheten ‘Burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Ook de wethouders aten mee. 
 
De burgemeester opende het ontbijt door het belang van ontbijten aan te stippen: “Ik ontbeet nooit, tot een jaar geleden. Sindsdien ben ik niet meer ziek geweest!” Hij kreeg ook een vraag: ‘Eet u ook burgers?’ (Foto gemeente Sliedrecht) 

Gezond
Het Nationaal schoolontbijt vindt dit jaar plaats van maandag 9 tot en met vrijdag 13 november. De organisatie wil kinderen en ouders via het evenement wijzen op het belang van een goed en gezond ontbijt. Een half miljoen kinderen doen mee aan het Nationaal schoolontbijt.

Goed doel
Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat kinderen helpt. Dit jaar is dat de LINDA.foundation. De donaties aan de LINDA.foundation komen tot stand door de vrijwillige, symbolische bijdrage van gemeenten die deelnemen aan de Burgemeestersontbijtjes. De LINDA.Foundation bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen die in armoede leven een onvergetelijke decembermaand. De gezinnen krijgen éénmalig een set cadeaukaarten, waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld