S.K.C. Merwede wint eerste wedstrijd zaalcompetitie

SLIEDRECHT – Korfbalvereniging Merwede won zaterdag 7 november 2015 de eerste zaalwedstrijd voor de competitie. De club speelde thuis tegen Excelsior uit Delft.

De Merwedianen begonnen goed aan de wedstrijd en bij een stand van 1-1 scoorde de thuisploeg vier keer achter elkaar. Het werd 5-1. De gasten waren hier niet van geschrokken en kropen tijdens de eerste helft dichterbij. Merwede moest volgens de club hard knokken voor ieder punt, maar wist met een minimaal verschil de rust te bereiken met 8-7.

Goede start
In de tweede helft was het weer Merwede die goed begon en zo de voorsprong vergrootte naar 10-7. De tweede helft kon de ploeg uit Sliedrecht de voorsprong niet verder uitbreiden, maar Excelsior kon het gat ook niet dichten. Merwede verdedigde volgens de Sliedrechtse korfbalvereniging goed en kwam ook in het eind niet meer in gevaar. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een stand van 20-16. Kevin van Beest scoorde het meest met zeven goals, gevolgd door Steven Bakker. Hij scoorde vijf keer. Robbert Bakker maakte drie goals. Tessa Visser en Ramon van Meeteren scoorden ieder twee keer en ook Simone de Graaf maakte nog een punt voor de club. Een goede start voor S.K.C. Merwede.

Uitwedstrijd
Ook de voorbereiding op de zaalwedstrijden verliep goed. De club won o.a. van Vriendenschaar uit Hardinxveld-Giessendam. De club speelt in de zaal van november 2015 tot maart 2016. Zaterdag 14 november speelt Merwede een uitwedstrijd tegen het volgens de club altijd lastige Valto uit De Lier. De wedstrijd begint om 16.00 uur.