Sliedrechts Jeugdschaakkampioenschap donderdagavond van start

SLIEDRECHT -Na een periode noodgedwongen op de online schaakplatforms te hebben geoefend en gespeeld, kunnen vanaf donderdagavond 27 mei 2021 eindelijk de echte borden weer op tafel in activiteitencentrum De Havik. Tot donderdag 29 juli gaan de Sliedrechtse junioren de strijd met elkaar aan om alsnog de felbegeerde titel van Jeugdschaakkampioen van Sliedrecht binnen te kunnen slepen.

Wie wordt de opvolger van Willem Theunisse (foto)? Enkele aanstormende talenten staan te trappelen om de titel van Theunisse over te nemen. Slaan de gebroeders Langstraat toe of zal Jurrian Verweij opnieuw bewijzen een groot talent te zijn? Of zal familie Theunisse de titel in bezit willen houden via Bram, Theo, Niels of Willem? (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Het Sliedrechts Jeugdschaakkampioenschap start met 26 deelnemers in De Havik, maar de komende weken kunnen ook nieuwe geïnteresseerde kinderen instromen en een partij proberen te winnen. Ook de gratis jeugdtrainingen worden weer hervat, zowel voor starters als gevorderden. Schaken is populair, zeker onder jeugdige Sliedrechters. Steeds meer kinderen proberen het spel in de vingers te krijgen en zo veel mogelijk tegenstanders te slim af te zijn.  

Aanmelden
Wie mee wil doen, kan een e-mail sturen aan jeugdleider Joost Stoker: [email protected] of ga gewoon langs op donderdagavond vanaf 18.45 uur in De Havik, waar natuurlijk de juiste coronamaatregelen zijn getroffen.

Senioren
De seniorleden van Schaakvereniging Sliedrecht moeten nog even geduld hebben. Het is met de huidige regelgeving nog niet mogelijk om weer volwaardige clubavonden te organiseren. De komende weken spelen zij nog online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld