Sliedrecht24 bestaat zeven jaar en is uitgegroeid tot veel gelezen online krant

SLIEDRECHT – Online krant Sliedrecht24 ‘Nieuws uit het Baggerdorp’ is een blijvertje! De digitale uitgave van mediabedrijf Peter Donk Productions bestaat woensdag 29 juni 2022 op de kop af zeven jaar. Inmiddels is deze digitale lokale nieuws- en sportkrant niet meer weg te denken en een begrip in het Baggerdorp. “We zijn met een kleine redactie al een aantal jaren een volwaardige krant. Veel gelezen en zodoende ook geliefd bij ondernemers om op te adverteren”, zegt hoofdredacteur en oprichter journalist Peter Donk.

In oktober 2021 is begonnen met podcast met een eigen studio en soms op locatie. Ook een vast onderdeel inmiddels van online krant Sliedrecht24.”De podcast is menig keer een versterking bij geplaatste artikel”, zegt Peter Donk. In verkiezingstijd werd de verkiezingspodcast Sliedrecht Kiest gemaakt, naast de politiek-informatieve podcast Het Raadhuis en de human-interest podcast Verhalen van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Krachten achter online krant Sliedrecht zijn naast Peter Donk zijn vrouw Brenda. Daarnaast redactioneel gesteund door onder meer vrijwilligers onder wie verslaggever-fotograaf Hans van der Aa, professioneel fotograaf Richard van Hoek, Joop Hartog voor sport en voor met name calamiteiten Ruben van der Sterren en Dinand de Groot. De groei die Sliedrecht24 doormaakte de afgelopen jaren is voor vaste lezers te volgen. Naast artikelen kwamen er podcasts online, die via verschillende platformen te beluisteren zijn. In mei 2022 startte online krant HG24 ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’. Donk: “We groeien nog elke dag. Na zeven jaar succes maakten we de stap om ook in de buurgemeente Hardinxveld-Giessendam te beginnen. Wat mij betreft is dat nog geen eindstation, maar het vinden van de juiste medewerkers is een klus.” Plaats24.nl-namen zijn er genoeg in bezit. Van Maastricht24 en Dordrecht24 tot Assen24 en Hilversum24.

Kracht
Sliedrecht24 en HG24 zijn innovatief. Donk vertelt telkens op de stoel van de lezer te gaan zitten. “Elke dag weer. Hoe beleeft die alles? Moeten daarom dingen op punten veranderen of verbeteren? De lezers zijn onze directe klanten. Die zijn koning! Dat betekent dat zij ook binnen de regels op alle geplaatste artikelen kunnen reageren. Dat niets achter een slot zit of dat er voor het lezen moet worden betaald, nooit! De kracht van Sliedrecht24 en HG24 is dat we bij veel activiteiten er zijn. Voor een foto, voor uitleg, voor een artikel en daarna staat het in korte tijd online. Alles wordt gecheckt als daarom wordt gevraagd. Juistheid gaat voor snelheid. Ik denk dat Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam zich gelukkig mogen prijzen dat poppetje D, die lokale nieuwssites brengt, komend jaar veertig jaar journalist is van beroep. Voor hetzelfde geld stond er iemand aan het roer die de journalistieke regels wat minder nauw neemt.”

Geschiedenis
Elke dag legt online krant Sliedrecht24, en nu ook HG24, het nieuws uit het dorp vast. Daarvoor wordt al zeven jaar geen vakantie gehouden, want het vraagt dagelijks om alert te zijn. Maar niets te missen. “Wat weleens wordt vergeten, is dat er veel uren per week in worden gestoken. Dat die uren niet altijd betaald zijn en je eigenlijk in de hobby-uren zit. Wat heel mooi is, is dat dagelijks de geschiedenis van gebeurtenissen in het dorp wordt vastgelegd. Daar zal je niemand over horen, maar dat is een voorrecht. Daarvoor is een behoorlijke ruimte op de server beschikbaar. Voor onder de motorkap is, vanwege het dagelijkse ‘vele verkeer’, een bedrijf uit Rotterdam ingehuurd. Daar hoeven we ons niet meer om te bekommeren, want het kan op momenten erg druk zijn met bezoekers. Lokaal helpt John Kieffer ons waar mogelijk. Hij is ook vanaf de start bij ons betrokken”, vertelt Donk, die naast het beheren van de online kranten ook nog bijna dagelijks in Hilversum bij de omroep werkt. 

Adverteerders
Online krant Sliedrecht24 heeft veel bedrijven, die al jaren adverteren. Donk: “We zijn gegroeid in al die jaren en dat geldt ook voor de naamsbekendheid. Sliedrecht24 is als online krant een begrip. Sliedrechters en ook mensen van buiten het dorp weten ons massaal te vinden. Bezoekers komen overigens uit alle delen van de wereld. Dag en nacht wordt de website bezocht. Dat leidt tot veel maandelijkse pageviews en wie adverteert, wordt gezien. Je kunt naast productinformatie ook vacature-advertenties kwijt, tussendoor wisselen in hetzelfde formaat banner en bij elke geopende pagina verwisselt de banner van plaats.” Wie interesse heeft, mag altijd vrijblijvend contact opnemen met de redactie: info@sliedrecht24.nl 

4 gedachten over “Sliedrecht24 bestaat zeven jaar en is uitgegroeid tot veel gelezen online krant”

 1. Je zou kunnen zeggen dat Sliedrecht sinds Sld24 echt op de kaart staat.

  Het lijkt me voor het College en de Raad wel wat moeilijker besturen met al die reacties maar tegelijk ook veel interessanter. We kijken, via Sld24, allemaal mee en kunnen onze mening geven, niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld Het Kompas.

  De zaken die worden belicht gaan de Sliedrechters ook echt aan, van verkeerssituaties tot wilde plannen over nieuw- en herbouw, van vreemde onderzoeken (die voorheen gewoon werden geslikt door de inwoners) naar een echte mening.

  En de politiek begrijpt ook steeds meer het belang van de plaatselijke media getuige de toelichtingen van Burgemeester en wethouders, deelname aan podcasts etc. Zo hoort politiek te werken. En misschien komt er uiteindelijk ook wel een eigentijds plan voor Sliedrecht Noord (rekening houdend met natuur, autovrij en daardoor tot veilig buiten spelende kinderen).

  Gewoon, geen superduur onderzoek door mensen die wat op de plank hebben liggen en nog niet eens goede tekeningen kunnen maken maar wellicht, in samenwerking met omliggende gemeenten iets echt nieuws uitwerken. Ik zou zeggen: gebruik Sld24 ervoor.

 2. Als ik iets nieuws wil weten uit mijn geboortedorp dan lees ik meestal ’t eerst op Sliedrecht24.
  Leuk bedacht en ga zo door met deze digitale krant.

 3. Bedankt Sliedrecht 24 voor het nieuws al 7 jaar, super!
  Het is niet meer weg te denken!
  Ook HG24 is leuk om te lezen, mijn complimenten.

 4. Bedankt Sliedrecht24 voor het altijd snelle en heldere reageren op zaken die er toe doen! Voor mij is het een pracht
  medium wat voldoet aan mijn verwachtingen! Ga zo door!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld