Intrekken van warmtenetleiding neemt zeker twee dagen in beslag

SLIEDRECHT – Leverancier van energie HVC heeft dinsdag 29 juni 2022 aan de Sonate een begin gemaakt met het intrekken van de eerste van twee warmtenetleidingen van 420 meter richting Ambachtsweer / Landkroonsweer. Voor het warmtenet zijn er namelijk een aanvoer- en afvoerleiding nodig.

Op deze foto gemaakt aan de Sonate is de warmtenetleiding nog niet gekoppeld aan de trekstangen van de boormachine. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Eerder zijn op de Sonate alle leidingen aan elkaar gelast. Omdat er geen 420 meter ruimte beschikbaar is op de Sonate om twee lange leidingen van die lengte uit te leggen, zijn ze in vier delen van 210 meter gelast. Een week geleden werd het voorwerk voor de boring gedaan. Met een kleine boorkop is toen eerst een zogenaamde pilotboring gemaakt en daarna werd de boorgang groot genoeg gemaakt voor de leiding. Het eerste deel van 210 meter is dinsdag in de eerder geboorde boorgang getrokken. Woensdag 29 juni 2022 wordt daar opnieuw een deel van 210 meter aan vastgelast en vervolgens wordt de leiding verder door het boorgat getrokken.

Grootste boring
Vanaf donderdag 30 juni 2022 begint aannemer A. Hak met de voorbereiding van de tweede boring. Dat neemt ongeveer zes dagen in beslag en aansluitend wordt de tweede leiding volgens hetzelfde principe ingetrokken. In tussentijd wordt er door HVC ook gewerkt aan de voorbereiding voor de grootste en spectaculairste boring uit de regio. Ter hoogte van de spoorbrug aan de Molendijk wordt er een leiding van ongeveer een kilometer lang onder de Beneden-Merwede door naar de Baanhoekweg aangebracht. Het diepste punt is -30 NAP. Zodra deze leiding operationeel is wordt het warmtenet Sliedrecht voorzien van warmte uit de Slibverbrandingsinstallatie van HVC en is het gebruik van de tijdelijke warmtecentrale op de Thorbeckelaan niet meer nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld