Sliedrecht weer onderuit na goede eerste helft

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Evenals vorige week is het Sliedrecht weer niet gelukt om een verkregen voorsprong vast te houden. Zaterdag 4 november 2023 werd op eigen terrein met 1-3 verloren van Sparta (rv&av) uit Rotterdam, nadat de Lockhorstbrigade een verdiende 1-0 voorsprong had genomen.

Nordin el Hassani (nr.9) in duel met Sparta-verdediger. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Ruim veertig minuten lang was Sliedrecht, dat nog steeds een paar belangrijke basisspelers miste, de bovenliggende partij. Als vroeg in de wedstrijd kreeg o.a. Nordin el Hassani een tweetal opgelegde kansen om de score te openen. Na een half uur was het Juthlen Castillo die met een machtig schot in de bovenhoek Sliedrecht op 1-0 zette. Sparta was wel een keer gevaarlijk toen een vrije trap op de lat kwam en kort voor de rust zorgde de veel scorende Jordi de Zwart onverwacht voor de gelijkmaker (1-1). El Hassani kreeg daarna nog wel een opgelegde kans maar treuzelde te lang om te scoren.

Tandje bij
Na de pauze zette Sparta een tandje bij en Sliedrecht moest flink aan de bak om de tegenstander van het lijf te houden. Zodoende ontstond er in de stromende regen een interessante strijd op het middenveld. In die fase hield Sliedrecht keeper Lukas Grizell met een prima safe in de race, terwijl Sliedrecht in aanvallend opzicht geen uitgespeelde kansen kon creëren.

Veel inzet
Met nog een kwartier te spelen was daar opeens weer Jordi de Zwart die slim 1-2 kon scoren en Sliedrecht zag natuurlijk, met de wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen, dat er weer zo’n situatie zou ontstaan. Met veel inzet werd getracht in de slotfase nog een gelijkspel te forceren, maar zoals heel vaak pakte dit verkeerd uit en kon Jeremy Stork met zijn doelpunt (1-3) de zege voor de Rotterdammers veilig stellen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld