Groffuil maakt flitsende start als duo met ouderwets cabaret

door ArieJan van Termeij
SLIEDRECHT – Een ouderwets en intiem cabaret. Zaterdagavond 4 november 2023 stond het duo Groffuil, Goof en Ger, Peter de Borst en Bart Mijnster met de première voorstelling in muziekcentrum Wilhelmus.  Het tweetal nam de ongeveer 150 aanwezigen, via verschillende typetjes in een anderhalf uur durend optreden mee vanuit herkenbare jeugd herinneringen tot hedendaagse zaken om tot de perfecte mens te komen.

De kop is er af. Groffuil heeft de eerste uitvoering voor publiek achter de rug en dat krijgt vast en zeker een vervolg. (Foto ArieJan van Termeij / Sliedrecht24)

Er werd bij aanvang ‘DNA’ materiaal afgenomen van de toeschouwers in de zaal, waarmee de twee wetenschappers in een zelfontwikkelde Zweedse machine, als laatste hoop konden gaan werken aan de redding van de mensheid.  In de perfecte persoon van een Adam 2.0. Na invoeren van het “DNA materiaal” in de machine ging het rode licht branden. De boodschap aan de zaal was om een signaal af te geven als de groene lamp zou gaan branden. De perfecte mens in de persoon van Adam 2.0 zou dan zijn ontwikkeld. De vraag werd dan ook gesteld wat is de mensheid nu opgeschoten sinds Adam 1.0?

Tekst gaat verder onder tweet.

Ecologische afdruk
Er is veel uitgevonden als voedsel in vacuümverpakking, een koel/vrieskist, maar er is nog steeds oorlog en we kunnen het voedsel niet bij de mensen krijgen die honger hebben. De typetjes Goof en Ger van Groffuil maken een ecologische afdruk van spullen van de kringloop en willen alles op een natuurlijke wijze consumeren. Tot Goof met een plastic kerstboompje Ger wil verrassen. Ger werd heel boos over het verpesten van het milieu. Goof en Ger haalden ook Patrick naar voren van de gewonnen VIP plaats , voor het bedenken van de naam Groffuil.

Tekst gaat verder onder foto.

Typetjes
Het typetje Mitch, de hoofdbadmeester van zwembad ‘de natte droom’ laat zien dat het zwembad voor alle bevolkingsgroepen is. Zo zijn er o.a. zwemuurtjes als incontinentie zwemmen , uit de kast zwemmen , naaktzwemmen en refo-zwemmen. Het maakt geen onderscheid in wie of wat je bent.  De avond kreeg vooral een boodschap toen het typetje Robbie, een jongen van 11 jaar met een ‘rugzak” van huis was weggelopen en bij de bushalte Marnix van 11 jaar met ‘een rugzak’ tegenkwam. De één uit een gezin waar veel huiselijk geweld was en de ander uit een gezin waar vader en moeder geen tijd hadden voor hun kind. Dit werd ook gelijk de rode draad van de avond. Kinderen houden ouders een spiegel voor, je hoeft niet de studiebol te zijn met een streven naar een goed betaalde baan en je mag gewoon spelen en zelf keuzes maken. Kinderen zijn niet te koop met mooie spullen en zeker niet om afgedankt te worden.

Boodschap
Na anderhalf uur ging plots de groene lamp branden van de DNA machine en werden de onderzoekers nieuwsgierig naar de Adam 2.0. Wat bleek, op de beelden kwamen de gezichten van de mensen in de zaal en werd afgesloten met de tekst dat iedereen perfect is en uniek. En ieder mens er mag zijn. Een boodschap om over na te denken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld