Toeval of niet!?

SLIEDRECHT – De plannen voor bouw van woningen aan de Maaslaan tegen het Dr. Willem Dreespark hangt nog altijd als een zwaard van Damocles boven Sliedrecht. Bouw aan de rand zou kunnen betekenen dat er mogelijk groen, lees bomen, gaan verdwijnen. Daar heeft kennelijk ook nonprofitorganisatie Trees for All lucht van gekregen.

Op de Deltalaan ter hoogte van het park staat dit reclamebord. Toeval of niet!? (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het Dr. Willem Dreespark is een volwassen park. Dat betekent dat er in het park veel groen is, dat je er lekker kan wandelen en dat er oude, gezonde bomen staan. 

5 gedachten over “Toeval of niet!?”

 1. Er wordt, gezien een reactie, een plek om bomen te planten gezocht…..
  Ik weet wel een plek nl. Sliedrecht noord ipv daar woningen te bouwen. Het veel te dure viaduct is dan ook niet meer nodig.
  Zo worden we echte rentmeesters van ‘het groene hart’.
  Het ‘sliedrechtse bos’, dat zou mooi zijn. Heerlijk wandelen, genieten van de natuur wellicht met onze kinderen / kleinkinderen……. 😉

 2. Eigenlijk is het vrij simpel. Sliedrecht wil bouwen, bouwen, bouwen voor Sliedrechters (60% van buiten maar ok) en bruggen en wegen aanleggen en tegelijk groen, groen, groen en dat alles ook om voorzieningen te behouden. Tegelijk verdwijnen parken en zwembaden en sportvelden en sporthallen en culturele plaatsen en is alles versteend.

  Omdat misschien inwoners dat door hebben werken ze met projectontwikkelaars die magische termen verzinnen zoals: Groene Long, Mooi Sliedrecht, Sliedrecht doet, STOMP principe, No regret etc. Wat dan tegenvalt is als die inwoners zelf blijken te kunnen denken. Hee, er verdwijnt groen, alles is straks versteend, waar laat je de auto, sporten in andere dorpen, steeds meer verkeer, kunnen je kinderen nog buitenspelen etc.

  Plannen maken, prima, maar geen marketingtermen en overleg met inwoners, in het bijzonder met de omgeving waar verandering plaats vindt. Want wat heb je aan plaats waar je alleen woont en voor alles naar omliggende dorpen moet die wel voorzieningen hebben EN groen.

  Laten we hopen dat Raad wakker zal worden en er Christelijke plannen voor terugkomen.

 3. Het lijkt mij trouwens helemaal niet verkeerd om bewoners de gelegenheid te geven om bomen te planten ter gelegenheid van een feestelijke gebeurtenis of een gedenkwaardig moment. Dat zo’n plek nog nooit tot stand is gekomen, dat is in deze tijd toch wel bijzonder te noemen. Wij zouden er zo een boom planten, al was het maar dat wij deze week vijftig jaar in Sliedrecht wonen. Wie of wat volgt?

 4. Mijns inziens bestaat er geen toeval… Waarom op elke graspol beton? Prachtige foto trouwens, Hans van der Aa!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld