Sliedrecht Sport klaar voor vijftiende Europacup-seizoen

SLIEDRECHT – Volleybalvereniging Sliedrecht Sport heeft het team Dames1 ingeschreven voor de Challenge-cup (Europacup III). Dat maakt de vereniging woensdag 26 mei 2021 bekend. Het is het vijftiende seizoen dat de blauw-witte ploeg de Europese arena in stapt.

Het afgelopen seizoen speelde Sliedrecht Sport twee uitwedstrijden in de Challenge-cup tegen Olimpico Las Palmas. (Archieffoto via Sliedrecht Sport)

Met dank aan het landskampioenschap heeft Sliedrecht Sport zich gekwalificeerd voor Europees volleybal. Vanwege sportieve en organisatorische redenen is daarbij gekozen voor inschrijving in de Challenge-cup. De eerste ronde wordt gespeeld woensdag 27 oktober 2021 en de andere week, woensdag 3 november 2021. Tijdens de loting vrijdag 25 juni 2021 in Luxemburg wordt bekend gemaakt wie de tegenstander wordt.

Financiën
De financiële afdekking van het Europese avontuur is nog niet geheel rond, maar gezien de trouwe en enthousiaste groep sponsoren rond de vereniging heeft Sliedrecht Sport er vertrouwen in dat het budget binnenkort akkoord rond is. Voor Sliedrecht Sport Heren1 is besloten om niet in te schrijven voor het Europacup-toernooi. Met de knappe vierde plek in de competitie had ook dit team recht op een Europese plaatsing, maar hier is gekozen om de financiële ruimte in het team te investeren en door te groeien binnen de nationale competitie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld