Sliedrecht sluit oefenperiode af met klein verlies

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Zaterdag 17 juli 2021 speelde Sliedrecht zijn laatste van drie oefenwedstrijd in deel één van de voorbereidingsperiode op de nieuwe competitie. Het twee niveaus hoger spelend Unitas (3e div.) was de gast op De Lockhorst. In een matige wedstrijd werd met 0-1 verloren.

Sliedrecht speler Akram Chentouf (links) in fel duel met tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Na de prima gewonnen wedstrijd van vorige week tegen hoofdklasser OJC Rosmalen, moest Sliedrecht deze keer de eer dus aan de gasten laten.

Scherpte ontbrak
Voorafgaande aan deze wedstrijd werd officieel afscheid genomen van speler Jordy de Jong, die meer dan tien jaar deel uitmaakte van de A-selectie. De wedstrijd zelf, die in drie keer een half uur werd gespeeld, was niet van hoogstaand niveau. Unitas is aanzienlijk verder in de voorbereiding omdat de 3e divisie een maand eerder start dan de klasse waarin Sliedrecht uitkomt. Toch was dit verschil niet duidelijk te zien in de wedstrijd. Sliedrecht kreeg een aantal hele en halve kansen, maar de scherpte van vorige week ontbrak.

Schot op kruising
Opvallend was dat de halverwege de eerste helft ingevallen overgekomen jeugdspeler Tobi van Zwienen zich haast moeiteloos staande hield tussen de geroutineerde spelers. Een kopbal van Chris Boom net naast het doel en een  schot van Akram Chentouf op de kruising brachten tot tweemaal toe Unitas aan het wankelen. Toch kwamen de gasten op voorsprong, toen de slimme Everon Pisas halverwege de wedstrijd zich aan zijn dekking onttrok en een trekbal van de flank binnenschoof (0-1).

Nuttige wedstrijd
Het laatste deel van de wedstrijd met een aantal nieuwe wisselspelers bracht Sliedrecht nadrukkelijker voor het Gorkumse doel, maar echte kansen konden niet worden gecreëerd. De echte beleving zoals we die vorige week zagen ontbrak en de geroutineerde tegenstander gaf Sliedrecht ook weinig ruimte om te spelen. Wel een nuttige wedstrijd waarin zo langzamerhand duidelijk moet worden hoe de basisopstelling van het team er over een paar weken gaat uitzien. Voorlopig zit de eerste voorbereiding er op. De trainingen en oefenwedstrijden worden half augustus weer hervat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld