Mensing weer kanshebber op GKD-titel

SLIEDRECHT – In de vijfde ronde van het Gesloten kampioenschap van de Drechtstreek bij Schaakvereniging Sliedrecht heeft donderdagavond 15 juli 2021 Adrian Mensing zich weer bij de kanshebbers gevoegd.

In aanvallende stijl, waar Adrian Mensing (foto) om bekend staat, wist hij Hans Klein te verslaan. Met 4 punten staat Mensing slechts een halfje achter koploper William Gijsen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Ook Robert van Rekom schaarde zich bij de titelkandidaten. De oud-winnaar van het OKD wist na een ingewikkelde partij de eerste winnaar van het OKD, Willem Barendswaard te verslaan. Daarmee heeft Van Rekom ook vier punten en kan hij volgende week in de strijd tegen de koploper Gijsen voorbijstreven.

Zware strijd
Opvallend was de boeiende remise tussen 7-voudig clubkampioen Peter van den Bergh en wellicht toekomstig kampioen Dana Verheij. Aanvankelijk leek Van den Bergh de beste kansen te hebben, maar het grote talent knokte zich terug en na zware strijd eindigde de partij met het aannemen van het vredesaanbod.

Vol punt
Onderaan wist jeugdspeler Louis Liu Henri Hartog te verslaan, terwijl Willem Theunisse de smaak van winnen te pakken heeft door opnieuw een vol punt bij te schrijven tegen Simon Kadijk. Donderdag 22 juli 2021 heeft de voorlaatste ronde van het kampioenschap plaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld