Jeugdschaker Justin Sloots in topvorm

SLIEDRECHT – Bij de eerste speelavond van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht bleek donderdagavond 15 juli 2021 Justin Sloots in topvorm. De jeugdspeler wist namelijk al zijn partijen in groep 2 te winnen.

Vier keer konden zijn tegenstanders de koning omleggen tegen de favoriet uit Bleskensgraaf. Justin Sloots gaat steeds beter spelen en is bijna te sterk voor groep 2. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

In dezelfde groep scoorden Gerard van der Meijden, Rik Slagboom en Niels Theunisse 3 punten en hebben nog enigszins de koploper in zicht. Bastiaan Quellhorst speelde ook zeer sterk en behaalde 2,punten. Ook de ‘kleintjes’ deden het uitstekend. Zo staat Milan Kantashamy op twee punten, terwijl Lavan Kamaluban verraste met ook twee punten.

Plaag
De debuterende wedstrijdleider Rik Versteeg deed het uitstekend en zag in groep 1 Vincent Langstraat excelleren. De ‘oudste’ Langstraat wist al zijn vier partijen te winnen en gaat fier aan kop. Opvallend is de tweede plaats van aanstormend talent Jurrian Verweij, die een plaag aan het worden is voor de oudere jeugdspelers. Jaimy Bakker speelt al sinds corona heel sterk en staat keurig derde. Donderdag 22 juli 2021 heeft de volgende ronde plaats van het jeugdkampioenschap. Ook daar is het enorm spannend. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld