Gideon van Buuren onder massale belangstelling naar laatste rustplaats

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na een afscheidsdienst van woord en gebed in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is vrijdagmiddag 16 juli 2021 het lichaam van Gideon van Buuren – die maar 19 jaar oud werd – op de begraafplaats aan de Thorbeckelaan ter aarde besteld. Dit gebeurde onder massale belangstelling. Langs de Stationsweg vormde zich aan beide kanten een erehaag van familie, vrienden en bekenden om Gideon de laatste eer te brengen.

Enkele honderden belangstellenden verzamelden zich op de begraafplaats. Verbonden in gezamenlijk verdriet liep iedereen langs het open graf om een laatste groet te brengen. Velen zetten een bloem in de gereedstaande vazen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Op het Dr. Langeveldplein – voor het raadhuis – stond een groot videoscherm, waarop de afscheidsdienst in de Grote Kerk werd getoond.

Tekst gaat verder onder tweet.

Voorafgaand aan de uitvaart werd een afscheidsdienst gehouden in de Grote Kerk. Deze werd geleid door predikant P.D. (Pieter) Teeuw en Timon Kitsz. Muzikale medewerking werd verleend door Wim van Heteren op orgel en Geert van Asperen op piano. Naast samenzang door de aanwezigen in de kerk zong Robert de Bruin ook enkele liederen. De uitvaart werd op respectvolle wijze begeleid door Orchis uitvaartzorg.

Verbondenheid
Heel het dorp was de afgelopen week in de ban van het tragische ongeluk dat Gideon op het Griekse eiland Kreta overkwam. De onderlinge verbondenheid en steun voor de familie ging door de hele gemeente. Grote saamhorigheid was ook eerder deze week voelbaar, toen op het schoolplein van de Oranje-Nassauschool een herdenkingsbijeenkomst werd gehouden. Juist in een week waarin Peter R. de Vries aan de gevolgen van een moordaanslag overleed en Zuid-Limburg door overstromingen werd getroffen, stond de tijd ook in Sliedrecht even stil…

4 gedachten over “Gideon van Buuren onder massale belangstelling naar laatste rustplaats”

  1. Heel indrukwekkend en samenbiddend …wat een troost dat we mogen schuilen bij onze God..heel veel sterkte lieve familie vrienden van gideon…

  2. wat een mooie dienst en wat fijne dat er zoveel mensen de erehaag maakte en de laatste eer bewezen op de graafplaats.ik wens jullie familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.familie de jong

  3. Heel veel sterkte voor de familie en vrienden. De lange erehaag was heel indrukwekkend. Door Sliedrecht dit verdriet gedragen, na toch al zo’n moelijke week met ingrijpende gebeurtenissen in het land. Orchis laat zien hoe het kan, veel respect hiervoor. Ook het personeel van de begraafplaats verdienen respect voor hun nooit afwetende betrokkenheid en inzet.

  4. Was inderdaad erg indrukwekkend, zoveel mensen op de been. Goed geregeld en top georganiseerd door Orchis. Warm, respectvol.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld