Sliedrecht probleemloos langs Nieuw Lekkerland

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – De altijd beladen wedstrijd tegen streekgenoot Nieuw Lekkerland is zaterdag 13 april 2019 geen echt spektakel gewonnen. De krachtsverschillen waren daar voor te groot en Sliedrecht wist vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen.

Akram Chentouf speelde sterk op het middenveld van Sliedrecht. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

In de afgelopen jaren stond deze wedstrijd altijd in het teken van spanning en sensatie, denk aan de uitwedstrijd toen ver in blessuretijd met 1-0 werd verloren, maar dit keer domineerde Sliedrecht vanaf de eerste minuut en kon Nieuw Lekkerland geen moment gevaar stichten.

Verkeerde keuzes
De eerste helft was tamelijk saai en eenzijdig en speelde zicht op de helft van de gasten af. “We hebben vanaf het begin goed druk gezet, maar speelden te veel over de as van het veld en maakten vaak verkeerde keuzes in de passing”, aldus JP Becht, assistent trainer/coach van Sliedrecht. Na een aantal gemiste kansen van o.a. Dennis Verhoef, Hakan Tokul en Jeroen Muilwijk, kopte spits Dennis Verhoef in de voorlaatste minuut van de eerste helft dan toch de 1-0 binnen.

Meer ruimte
Na de kantwissel een frisser spelend Sliedrecht dat na 5 minuten al via een wonderschone krulbal van Van Harlingen de voorsprong verdubbelde (2-0). “We zijn in de tweede helft meer via de buitenkanten gaan spelen en dat gaf in het centrum veel meer ruimte en hierdoor kwamen Dennis Verhoef en Jeroen Muilwijk ook veel beter uit de verf” analyseerde Becht. Sliedrecht bleef de wedstrijd op alle fronten controleren en na een snelle aanval over recht, waarbij Verhoef slim over de bal heen stapte, kon Van Harlingen halverwege de 2e helft gemakkelijk 3-0 scoren. Geen spektakel dus, maar wel dik verdiend 3 punten. Zaterdag 20 april 2019 speelt Sliedrecht in Dordrecht tegen Oranje Wit, aanvang 14.30 uur.