Dertig jaar volksdansgroep Talima gevierd met uitje naar Zeeland

SLIEDRECHT – De maand april is voor volksdansgroep Talima een echte feestmaand. Dertig jaar geleden is de vereniging in de maand april opgericht. Zaterdag 13 april 2019 zijn ze met elkaar op stap geweest. 

Zaterdag waren ze met elkaar op stap naar Zeeland. (Foto volksdansgroep Talima)

De dag kleurden ze in met folklore. Eerst gingen ze op bezoek bij Ons Boeregoed in Kruiningen. “Bij deze vereniging hebben we genoten van de prachtige originele Zeeuwse klederdracht kostuums. Daarna hebben we een voorstelling gezien van Nederlandse dansen. En natuurlijk zijn we ook zelf de dansvloer opgegaan”, vertelt secretaris Janine den Braanker van volksdansgroep Talima.

Folklore
Na een heerlijke lunch in Goes bezochten de leden van Talima het museum De Bevelanden in Goes. Den Braanker: “Een deel van de collectie in dit museum bestaat ook uit originele klederdracht kostuums. Kortom we konden onze harten ophalen aan de Nederlandse folklore.” De maand april is nog niet voorbij. “Er ligt nog een avond in het verschiet waarop we met elkaar dansen gaan uitvoeren die we in de afgelopen jaren hebben gedanst”, aldus Den Braanker.

Tekst gaat onder tweet verder.

Allerlei culturen
Voorafgaande aan de oprichting van de vereniging hadden toen der tijd een aantal leden een cursus volksdansen bij de volksuniversiteit gevolgd. Den Braanker: “Dit was zo leuk dat ze graag met dansen door wilden gaan. Zo is onze vereniging geboren. Deze maand laten wij als vereniging niet aan ons voorbij gaan. Iedere lesavond dansen we met elkaar een aantal vrolijke feestdansen. Je kunt daarbij denken aan dansen die in allerlei culturen worden gedanst tijdens bruiloften en partijen. De specialeTalima-30 jaar slingers hangen op.”

Interesse
Ook zin om in beweging te komen op allerlei dansen uit de hele wereld? Je bent van harte welkom bij volksdansgroep Talima. Kijk voor meer informatie op hun website.

3 gedachten over “Dertig jaar volksdansgroep Talima gevierd met uitje naar Zeeland”

  1. ‘Een petje af’ is niet nodig, want volksdansen is geen prestatie, maar gewoon heel leuk om te doen en volop te bewegen op mooie muziek uit de hele wereld. En voor mannen net zo leuk als voor vrouwen. Ik zou zo zeggen: “Wat belet u? Kom er ook bij!” We dansen elke dinsdagavond vanaf 19:00 uur in de gymzaal van de Anne de Vriesschool in Baanhoek-west (Menuet 70). Kom vrijblijvend proberen en mee dansen!
    Jan ten Hoeve, Sliedrecht

  2. Op de foto ontdek ik 1 manspersoon. Ik neem aan, ook actief lid van de volksdansgroep.
    Respect en petje af voor u!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld