Kids in Supercars met brullende motoren door Kerkbuurt

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Stichting Tafelronde 140 Alblasserwaard organiseerde zaterdagmiddag 13 april 2019 voor de zesde keer het evenement ‘Kids & Cars’. Een bonte verzameling supercars van onder andere de merken Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Chevrolet en Mercedes-Benz lieten hun vele PK’s horen aan het massaal toegestroomde publiek.

Tekst gaat verder onder tweet.

De opvallende oranje Lamborghini Huracan slaat vanuit de Kerkbuurt linksaf richting het oude Raadhuis, waar hij de gelegenheid krijgt om ‘even af te koelen’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Het doel van Kids And Cars is het bezorgen van een glimlach bij kinderen die het minder hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen, om welke reden dan ook. Het meerijden in een droomauto is voor vele kinderen een grote wens en kan in ieder geval voor een dagje afleiding brengen van alle pijn en ellende die sommige kinderen moeten doorstaan. Bovendien werd er ook vandaag weer € 15.000,– verdeeld onder diverse goede doelen.

Tekst gaat onder tweet verder. 

Bugatti van twee miljoen
Via Alblasserdam en Molenlanden kwam de stoet aan in Sliedrecht. Na een rit door de Kerkbuurt – waar aan alle kinderen een knuffel werd uitgereikt – werd linksaf geslagen richting het oude Raadhuis. Hier stonden de auto’s ongeveer een half uur opgesteld. De vele toeschouwers kregen zo de mogelijkheid om de niet-alledaagse auto’s van dichtbij te bekijken.

Tekst gaat verder onder tweet.

Kinderen werden door hun ouders bij hun favoriete auto’s op de foto gezet. De meeste aandacht werd getrokken door de matzwart gewrapte Bugatti Veyron EB16.4 van meer dan twee miljoen euro, 1000 PK onder de kap en een topsnelheid van 400 km/u. Deze snelheid werd in de Alblasserwaardse polder niet gehaald.

Tekst gaat verder onder tweet. 

Benauwde momentjes
Na het ‘showhalfuurtje’ vertrokken de bolides linksaf in de Merwestraat om via de Stationsweg en Parallelweg koers te zetten richting het eindpunt in Papendrecht. De dranghekken stonden in de Merwestraat aan beide zijden niet volledig tot aan de Henri Dunantschool. Dit leverde nog enkele benauwde momentjes op, die gelukkig zonder gevolg bleven. Een leermoment voor de volgende keer. Een van de sportwagens moest bij het zebrapad bij de Grote Kerk even behoorlijk in de ankers vanwege een overstekend kind.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld